Botterstichting en Mijnschool zoeken samenwerking

Afgelopen vrijdag is de samenwerking tussen Mijn School en de Botterstichting in Harderwijk bekrachtigd. 

Een van de doelen van Mijn School is het bieden van praktijkonderwijs en de Botterstichting in Harderwijk biedt hiervoor praktische mogelijkheden.

Veel jongeren vinden het een uitdaging om aan en met oude schepen te werken en in de botterloods van de Vischafslag zijn hiervoor veel mogelijkheden. Door het bieden van een werkplek komen leerlingen in aanraking met vrijwilligerswerk en leren dat ze een betekenisvolle bijdrage aan de maatschappij kunnen leveren zonder daarvoor te worden betaald.

Een aantal jongeren van Mijnschool heeft een voorliefde voor zeilen en het restaureren van oude schepen. Zo restaureerden leerlingen al menig scheepje en wordt momenteel een Schokker (HK 59) onder handen genomen op de school. De botterstichting biedt twee stageplekken aan voor leerlingen van Mijnschool. De eerste jongeren zijn al geselecteerd en kunnen binnenkort nu ook op de nieuwe botterwerf aan de slag onder begeleiding van Karel Blokhuis (oud-leerkracht techniek en vrijwilliger).
 
‘Wat is er mooier om jong en oud met liefde voor oude schepen en techniek in contact met elkaar te brengen en te laten werken aan het onderhoud van de botters’ zegt Evert van der Meer, directeur van Mijnschool. Ook Fred Zoer, de voorzitter van de Botterstichting is blij met deze samenwerking. We willen bijdragen aan het behoud van Cultureel erfgoed en dit is hiervoor een prachtige mogelijkheid. Bovendien kunnen leerlingen kennismaken met een beroep als scheepstimmerman, een specifieke vakopleiding waar in de toekomst zeker vraag naar zal zijn.
 
Leerlingen van Mijnschool worden bij hun werkzaamheden begeleidt door een docent van deze opleiding, die beschikt over vakinhoudelijke als pedagogische kwaliteiten. Beide organisaties verwachten een vruchtbare samenwerking in de toekomst!

Botterstichting Harderwijk