Bos van Harderwijk schoongemaakt door wandelsporters AV Athlos

Afgelopen zaterdag, tijdens de Landelijke Opschoondag 2021, hebben wandelsporters van AV Athlos het bos van Harderwijk schoongemaakt. 

"Het materiaal (grijpers, vuilniszakken, ringen) hebben we van de gemeente Harderwijk gekregen en de gemeente heeft de spullen gisteren netjes bij mij opgehaald", vertelt Rita Hoving, wandelsporttrainer van AV Athlos.

"Iemand uit de wandelsportgroep attendeerde ons op de Landelijke Opschoondag 2021. We hebben de actie met meerdere tweetallen opgepakt. We zijn het meest papier tegengekomen van mensen die in het bos zijn gaan plassen. Ook zijn we twee luiers tegengekomen. Bij de speelweide lagen lege pakjes drinken, blikjes, chipszakjes en een schoen die er al tijden lag".



Momenteel liggen de wandelsporttrainingen vanwege de coronamaatregelen stil. "In normale tijden hebben we bijna elke dag wel een mogelijkheid om het bos in te gaan (met een wandel- of Nordic Walking groep). Voor corona was dit met een groep van 10-12 personen. Helaas mag de vereniging nu geen training geven in het bos. We houden nu via Whatsapp en mail contact en spreken af in tweetallen. Buiten bewegen is zo belangrijk".