Bordercollie Mave na ruim zeven weken zwerven gezond weer thuis bij haar Harderwijkse baasje

Door Harry Schipper – Bordercollie Mave is gezond en wel terug bij haar Harderwijkse baasje Suzanne Duijf.

De bordercollie sloeg 22 oktober tijdens een wandeling op de Groevenbeekse hei geschrokken op de vlucht, nadat er in de omgeving zwaar vuurwerk werd afgestoken

Het schichtige dier werd in de afgelopen weken meer dan eens gesignaleerd, maar ze liet zich niet vangen en ging telkens op de loop.

Suzanne Duijf kreeg bij haar zoektocht hulp van tal van hondenliefhebbers en zelfs speciale zoekteams, waaronder het Honden Zoekteam Zeewolde, Dogsearch Nederland Honden Zoekgroep ’t Harde e.o. en Zoekgroep Gelderse Vallei . Ook medewerkers van de Dierenambulance Noord-West Veluwe hielpen mee met zoeken. De zoekhonden vonden meerdere malen sporen van Mave, maar de bordercollie bleef daarbij zelf buiten beeld. Volgens Duijf heeft dat alles te maken met zowel raskenmerken als haar verleden als adoptiehond.

Toch werd de vier en een half jaar oude Mave telkens opnieuw gespot, onder andere in Nijkerk, Putten, Telgt en Horst. “En dat in een wisselend tempo dat niet te volgen was”, zo laat Angelique Pos van het Hondenzoekteam Zeewolde op Facebook weten. “Nergens bleef ze langer dan een paar seconden en verdween weer, om soms dagen uit beeld te blijven”.

Ondanks het plakken van zeshonderd flyers, het leggen van een geurspoor waarbij meer dan honderd liter geurspul werd gebruikt, plus vijftig kilo brokken en vijftig blikken tonijn op in totaal zeventien voerplekken bleef Mave op de vlucht. “Gelukkig waren er vele lieve mensen die steeds maar weer meldingen doorgaven, zodat we een redelijk beeld hadden dat ze er nog was”, aldus Pos.

Ze vertelt: “Gisteravond kwam er een einde aan alle onzekerheid. Mave werd gevonden in een tuin in Voorthuizen waar ze onder een struik lag. Ze kon na wat inspanningen aangelijnd worden”.

Bordercollie Mave

Lees ook:
Speurhonden ingezet bij zoekactie in Harderwijk naar bordercollie Mave