‘Boetiek de Bruid, een vrolijke wereld vol emoties’

Harderwijk krijgt een heuse bruidsboetiek. De laatste zaterdag van september gaat Boetiek de Bruid open. Eigenaresse Priscilla van den Hoogen gaat hiermee een voor haar hele nieuwe uitdaging aan. “Ik merkte dat ik toe was aan iets anders. Mijn huidige baan bood mij niet meer wat ik zo graag doe, mensen blij maken.” 

"Het openen van een eigen bruidsboetiek is altijd een grote droom geweest."

Ze heeft er lang over na gedacht. “Het is altijd mijn grote droom geweest een eigen boetiek te hebben, het ondernemerschap heeft me altijd getrokken, maar meteen een eigen winkel openen, heb ik heel bewust niet gedaan.”

Ze begon met een studie bedrijfskunde en liep stage bij een bruidsmodewinkel. “Daar ben ik helemaal klaar gestoomd. Het afgelopen jaar heb ik gebruikt om de collectie voor mijn boetiek samen te stellen en in te kopen. Over een paar weken is het zover. Dan mag ik in mijn eigen winkel dankbaar werk doen, in een vrolijke wereld, vol emoties. Ik zie er enorm naar uit.”

Vorig jaar is Priscilla zelf getrouwd. “Mijn meisjesdroom ging in vervulling. Ik vond dé jurk. Het meemaken van dat moment, de emoties, dat heeft voor mij de doorslag gegeven. Ik wil dat elke bruid mijn meisjesdroom ervaart. Ik wil ze daarbij helpen, ik wil het onvergetelijk voor ze maken.” Haar echtgenoot Torval steunt haar in alles. “Met die steun die mijn partner, de liefste, mij hierin geeft, heb ik het lef gehad dit geweldige, mooie risico te nemen.”

Zo lang als ze zich kan herinneren had ze al ‘iets’ met bruidsmode. “Als klein meisje zat ik steevast elke zaterdagavond voor de televisie, 'Love Letters' te kijken. Niet voor de spelletjes, ik zat eigenlijk anderhalf uur lang te wachten tot de trouwjurk in beeld kwam, in de laatste vijf minuten van het programma. Dat is eigenlijk nooit veranderd. Als er een bruidspaar uit het gemeentehuis of een kerk komt en ik loop toevallig langs, moet ik altijd even kijken. Hoe ziet ze eruit?”

Bruidsmode is voor Priscilla meer dan een jurk, het is de zoektocht. Het verhaal achter de bruid. De emoties, de belevenis.

“Vooraf druk zoeken in magazines en internet en dan verliefd worden op een jurk die totaal niet is wat je altijd in gedachten had. De bruid zien stralen, daar houd ik van.” De keuze voor Harderwijk was snel gemaakt. “Torval en ik zijn altijd dol geweest op de smalle straatjes, het gezellige centrum, de boulevard, het water, maar ook op de sfeer en de gastvrijheid van de Harderwijkers zelf.” Maar de voornaamste reden is toch dat Harderwijk nog geen bruidsmodewinkel heeft. “Ik denk dat het een hele mooie toevoeging is, voor alle aanstaande bruiden.”

Boetiek de Bruid (Hoogstraat 24B) gaat zaterdag 30 september open.

“Iedereen is die dag welkom, de winkel aan de Hoogstraat 24B  is van tien uur ’s ochtends tot vijf uur ’s middags open. Bij binnenkomst krijgt iedereen een lekker glaasje bubbels en bij vertrek een goodiebag. De collectie wordt geshowd door drie bruidsmodellen. Echt een feestelijke dag.”  De jurken variëren in prijs van vijfhonderd- tot vijfentwintighonderd euro. “Ook in maten variëren we. Ik wil echt iedere bruid helpen.” Naast bruidsjurken heeft de boetiek ook een aantal avondjurken en accessoires als schoenen, lingerie en sluiers.

Waarom alle aanstaande bruiden gewoon even naar binnen moeten lopen?

“Tijdens de opening kunnen ze vijfentwintig procent korting winnen, worden er DRKS oorbellen, een set bruidslingerie en drie keer twee entreekaarten voor de Love & Marriage Beurs verloot.” Dat is nog niet alles. “Als je dit jaar nog je pasafspraak bij ons maakt en een jurk vindt, krijg je voor tweehonderd euro aan accesoires cadeau.”
Kijk voor meer informatie en de hele collectie op www.boetiekdebruid.nl