Boeldag Grote Kerk met gevarieerde veiling

De Hervormde Gemeente Harderwijk organiseert op ‘Aaltjesdag’ 13 juni aanstaande voor de 31ste keer de jaarlijkse Boeldag op het Kerkplein van de Grote Kerk van Harderwijk.

Naast de gebruikelijke pleinactiviteiten zoals meubelverkoop, kraamverkoop en het Aaltjesrad met  veel vers gerookte aal, etentjes, een fiets, en een verzorgde boottocht  vindt om 15.30 uur de veiling per opbod plaats.

In deze veiling komen onder andere schilderijen van de kunstschilders Adri Pieck, G. Post Greve, Jan Kruit, Reint Withaar, H.C. Kranenburg, G van Jeveren,  Henrie Cassiers, H. Donkelaar en N. en H. Lieman onder de hamer. Daarnaast kan men bieden op 17de eeuwse Harderwijkse houtgravures en een bronzen sculpture van de Britse Ronald van Ruykevelt.

De kunstwerken worden afgewisseld met antiek en curiosa waaronder glaswerk, zilverwerk, antieke gietijzeren spaarpotten, schoolplaten, blikken speelgoed, kopergravure en litho van Amsterdam. Om 15.30 uur wordt door notaris E.J. Wemes het startschot voor deze veiling gegeven. De artikelen voor de veiling zijn op 13 juni vanaf 10.00 uur te bezichtigen in de omloop van de Grote Kerk.

Boeldagconcert

De Boeldag wordt traditioneel om 17.00 uur afgesloten met een gratis concert van de Verenigde Veluwse Koren (V.V.K.).  De V.V.K.  zijn landelijke bekend en staan onder leiding van Leander van der Steen. Zij worden muzikaal begeleid door Bert Elbertsen op orgel met medewerking van Petra Lucasse en Aart van Zetten  De jaarlijkse uitvoering door de V.V.K. in het concertgebouw te Amsterdam behoort tot een van de hoogtepunten van het culturele seizoen. De karakteristieke Veluwse klederdracht geeft het koor een extra culturele status. Buiten Nederland is dit koor ook een graag geziene gast. In het verleden zijn er concertreizen gemaakt naar diverse steden in Canada, naar Praag, Ladelund, Wenen, Dresden en Parijs. Voor meer informatie kunt u kijken op www.verenigdeveluwsekoren.nl.
 
Deze Boeldag wordt mede mogelijk gemaakt door het organisatiecomité van de “Aaltjesdagen”. De  Boeldag begint om 9.00 uur.

Palingrokerij en Vishandel Dries van den Berg

Adresgegevens

Stephensonstraat 2
3846 AK Harderwijk

Telefoon

T. 0341-423723

Openingstijden

Ma Gesloten
Di 9.30 - 18.30 uur
Wo 9.00 - 18.30 uur
Do 9.00 - 18.30 uur
Vr 9.00 - 18.30 uur
Za 9.00 - 18.00 uur
Zo Gesloten
Meer info