BNT Olympic Games bevordert sociale cohesie in de wijk Goeman

Afgelopen zondag werd de wijk Goeman omgetoverd tot een mini-Olympische Spelen. Het evenement, georganiseerd door enthousiaste buurtbewoners in samenwerking met de stichting beweeg naar toekomst, draaide om het versterken van de sociale cohesie in de wijk.

In een buurt waar de sociale banden soms wat losser zijn, waren de activiteiten gericht op het opbouwen van connecties tussen kinderen en bewoners

Met de Olympische Spelen als thema, werden de jonge deelnemers in groepen ingedeeld voor een dag vol spannende activiteiten. De opening van het evenement werd gedaan door de wethouder Maarten Reckman, die de aanwezigen toesprak met een motiverende toespraak. Zijn woorden benadrukten het belang van samenwerking en solidariteit binnen de gemeenschap.

Beweeg naar Toekomst
 
De kinderen werden aangemoedigd om samen te werken en hun best te doen om de beste tijden neer te zetten bij de verschillende activiteiten. Elk team had de kans om punten te verdienen in het klassement, wat de competitieve geest aanwakkerde en de focus legde op teamwork. Dit alles leidde tot een spannende competitie onder de deelnemers.
 
Na een dag vol opwinding en samenhorigheid, was het moment van de waarheid aangebroken. Aan het einde van het evenement werd het klassement bekeken, en twee winnende teams werden gekroond. Deze gelukkige groepen kregen de beloning van gratis bowlen in Harderwijk. De vreugde en trots waren duidelijk zichtbaar op de gezichten van de winnaars, maar het echte succes van de dag ging verder dan de prijzen.
 
Het evenement diende als een krachtig middel om de sociale cohesie in de wijk te versterken. Het bracht mensen samen, jong en oud, en hielp hen om nieuwe vrienden te maken en oude banden te versterken. De Goeman-gemeenschap kwam dichter bij elkaar en bouwde bruggen die de buurt nog sterker zullen maken.
 
Dit evenement toonde aan dat wanneer mensen in een gemeenschap samenkomen en hun energie inzetten voor een gemeenschappelijk doel, er mooie dingen tot stand gebracht kunnen worden. Het is een herinnering aan de kracht van eenheid en gemeenschapszin.

Beweeg naar Toekomst