Blond en grijs (blog)

Vandaag ben ik een beetje jarig. Acht kaarsjes op de taart. Zelf ben ik iets ouder, maar mijn bedrijf Suz&Zo wordt vandaag écht acht en dat voelt als jarig. Een feestje. Kom maar door met de liedjes en de zelfgebakken taarten!

Acht jaar, drie auto’s en drie logo’s verder, maar vooral veel mooie opdrachten en klinkende verkoopklussen wijzer

Ik ben verder en wijzer en ja, ook grijzer. En al zeg ik het zelf, dat grijs past me wel. Zeker als je er de ervaring in ziet die hoort bij mijn zakelijke leeftijd. In die acht jaar als zelfstandig ondernemer ben ik een stuk relaxter geworden. Ik weet wat ik wil en wat ik kan, ik weet wat ik inbreng en toevoeg voor mijn opdrachtgevers, de corporaties, ontwikkelaars en bouwbedrijven waarvoor ik werk. Ik weet dat ik met aanpakken en doorpakken (sorry Wopke!) altijd kom waar we moeten zijn.
 
Dat aanpakken en doorpakken hoort bij de bouwwereld, dat zakelijke snapt iedereen. Niet iedereen snapt de zachte kant van het verkoopvak. En dat is nou juist wat ik er zo leuk aan vind. Sommige projecten hadden vanaf het eerste begin mijn hart, dat was liefde op het eerste gezicht. Maar de mooiste waren misschien wel de projecten waar ik zelf iets zichtbaar en voelbaar kon maken van kwaliteit en warmte. Waar ik mijn intuïtie kon benoemen. Dat is waar het om draait. Het gevoel moet goed zijn, de specificaties zijn meestal wel in orde.
 
Als vrouw voel ik me in de bouwwereld als een vis in het water. Ik werk graag met bouwers en vastgoedmensen. Ik snap de feiten en de cijfers. Maar ik ben en blijf een intuïtief dier, een gevoelsmens. Blond en grijs. Bij de aankoop van een huis geven vrouwen vaak de doorslag. Niet omdat ze vrouw zijn, maar omdat ze hun gevoel wat gemakkelijker laten spreken. Dat betekent dat je méér moet communiceren dan prijzen en vierkante meters. Een huis, een bouwproject moet je gevoel aanraken. Dat gebeurt meestal al in de eerste seconden van de kennismaking. Daar ben ik scherp op. En als ik voel dat die eerste kennismaking goed is, dan weet ik van aanpakken en doorpakken en vasthouden. 

Suzanne van Harten

Suz&Zo Harderwijk Suzanne van Harten verkoopadviseur

SUZ&ZO verkoopmanagement en huispromotie

Adresgegevens

Grote Marktstraat 9
3841 AH Harderwijk

Telefoon

T. 06-15602961

Meer info