Blije leerlingen van ‘De Lelie’ vieren start bouw van hun nieuwe schoolgebouw

Donderdag 26 oktober vierden de leerlingen van SO en VSO De Lelie samen met wethouder Pieter Teeninga de start van de bouw van hun nieuwe onderkomen aan de Thorbeckelaan. 

Het was een kleurrijk feest op de bouwplaats van Van Wijnen. De leerlingen onthulden de door hen zelf beschilderde bouwhekdoeken.

Vervolgens knipten een leerling uit de jongste groep én de oudste groep samen met wethouder Pieter Teeninga en directeur Martin Boswijk het lint door om de bouwplaats aan de Thorbeckelaan officieel te ‘openen’.
 
 “Wat goed is, komt langzaam”, zei wethouder Teeninga, die 8 jaar geleden als wethouder onderwijs al in gesprek was over de nieuwbouw en - net als alle leerlingen - blij is dat het eindelijk zover is. Wally Marchand van Stichting Educare wees op de bijzondere samenwerking tussen alle betrokken partijen. “Omdat we met elkaar hebben volgehouden, gaat het nu eindelijk gebeuren en staat er in juli 2018 een mooi nieuw schoolgebouw!” 

Twee verdiepingen met een eigen ingang

Martin Boswijk, directeur van De Lelie in Harderwijk, is ontzettend blij, dat de realisatie nu eindelijk een feit is. “Regulier onderwijs is voor onze leerlingen niet mogelijk en daarom is het belangrijk dat voor hen apart onderwijs blijft bestaan. Dat dit nu in een nieuw gebouw kan, waar de leerlingen van SO (speciaal onderwijs) én VSO (voortgezet speciaal onderwijs) ieder hun eigen ingang, verdieping en pauzemogelijkheden hebben is ontzettend fijn.”, aldus Martin Boswijk.
 
“Om samen met Stichting EduCare, De Lelie en MTB Architecten een nieuw gebouw te realiseren dat is ingericht en afgestemd op de leerlingen, is een mooie opdracht. Het is geweldig de leerlingen bij de bouw te betrekken en ze nu al een kijkje te laten nemen op de bouwplaats. Zij zijn immers de eindgebruikers van het gebouw, waarin ze straks heerlijk moeten kunnen leren, spelen en verblijven.”, zegt Henk Bakker van Van Wijnen. 

Nieuwbouw van start De Lelie Harderwijk