Blad van Herderewich vernieuwd

Oudheidkundige vereniging Herderewich heeft zijn blad vernieuwd. Na twintig jaar in bescheiden format verschijnt het ‘Vittepraetje’ voortaan full color op groot formaat.

Hierdoor komen de artikelen en foto’s beter tot hun recht. De nieuwe vormgeving is van de hand van Ton van der Gaag van gewoonton.nl uit Harderwijk.

Naast de lezingen vormt het blad het visitekaartje van Herderewich. Leden en andere auteurs publiceren geregeld interessante artikelen over de rijke geschiedenis van Harderwijk en Hierden. In dit nummer bijvoorbeeld over de stormvloed van 1916, de huisvesting van de duizenden Belgische vluchtelingen in 1914, een onderzoek naar de historie van de Luttekepoort en de situering van de verdwenen St Nicolaaskerk.

Voor behoud en onderzoek van het Harderwijkse verleden werkt Herderewich samen met onder meer het Stadsmuseum, de gemeente, de monumenten- en de straatnaamcommissie en Platform Historisch Harderwijk. Zelf heeft de vereniging werkgroepen voor o.a. de historie van Hierden, voor genealogie en archeologie. Voorts beheert de vereniging de Vischpoort en stelt die beschikbaar voor bezichtiging en verhuur.

Het kwartaalblad Vittepraetje is te koop voor € 3,95, maar leden krijgen het gratis vier keer per jaar thuisbezorgd, het is inbegrepen bij het lidmaatschap van Herderewich (€ 17,50 per jaar). Het bestuur verwacht met zijn nieuwe visitekaartje het ledental (thans 500) verder op te kunnen voeren. Informatie op www.herderewich.nl.
blad van herderewich vernieuwd vittepreatje oudheidkundigen vereniging