Binnenstad Harderwijk in het teken van de Blues

Ben je een echte Blues-fan? Dan ben je op vrijdagavond 6 mei op de juiste plek in de Binnenstad van Harderwijk voor de Bluesroute.

Het is inmiddels een fenomeen geworden en elk jaar weer kan de Bluesroute rekenen op een grote groep trouwe fans.

Lokale en regionale bands
Dit jaar kun je op 11 locaties terecht. Ook Walhalla, net geopend op het Stadsstrand, doet mee. Met bands zoals Emily and the young ones, King Ray, Too Mutz Blues Band, Kiki Blues, the Highway Gang, Fire House Mama en Hot Tin Roof staat er weer een goede line-up.

Blues is een muziekstijl die ongeveer tussen 1860 en 1900 is ontstaan en zijn oorsprong vindt in de muziek die slaven uit Afrika in het Zuiden van de Verenigde Staten maakten. Omdat deze muziek een melancholische toon en inhoud had, werd ze `blues` genoemd. De verschillende artiesten en bands verzorgen een gevarieerd programma waarbij covers van bekende bluesartiesten als Jimi Hendrix, Muddy Waters, Freddie/Albert/B.B. King, Eric Clapton, Led Zeppelin, Ben Harper, The Black crowes en Fun Lovin Criminals zeker niet zullen ontbreken.

De Bluesroute is een gezamenlijk initiatief van verschillende horecaondernemers. Op de website www.horecaroute.nl, kunnen de bezoekers alle informatie vinden over de locaties en de bands.
bluesroute binnenstad harderwijk blues whahalla lokale bands