Binnenstad Harderwijk deze winter in het donker?

Nu het Centrummanagement als organisatie is weggevallen ziet het er letterlijk donker uit voor de binnenstad van Harderwijk Winterstad. 

Er is geen geld beschikbaar voor eigen activiteiten laat staan voor ondersteuning van de bekende winterse activiteiten in de winkelstraten en er zijn geen ervaren mensen beschikbaar die al jaren lang de zaken regelen. Of de oude muziek school wordt aangekleed of dat de stad wordt verlicht is onbekend.

Navraag bij de stichting Centrummanagement levert de antwoorden op: ‘Wij weten het niet en voor de ondersteuning van de activiteiten die de stad zo sfeervol maken moeten wij op dit moment afhaken.’
 
Het bestuur van Harderwijk Winterstad maakt zich op dit moment dan ook grote zorgen voor de komende wintermaanden van 2017 en de ‘ondernemende ondernemers’ activiteiten in de totale stad!
 
‘Men moest eens weten wat er direct en indirect door de organistatie en vanuit het CM geregeld en ondersteund wordt in de wintermaanden’, aldus het bestuur van Harderwijk Winterstad.
 
De gevolgen op korte en de wat langere termijn zullen zijn uitwerking vanzelf wel gaan krijgen voor Harderwijk. Voor nu staan er meteen een aantal zaken voor komende  winter op losse schroeven dan wel enorm onder druk. 

De jaarlijkse strooiavond, de Sinterklaasjournaals en o.a. de glijbaan in het Hortuspark zijn zomaar wat zaken die je kunt benoemen.

De vrolijk bruisende Winterstad van Harderwijk gaat de komende winter een donker grijze tijd tegemoet en een enorme positieve PR voor de stad met winterse activiteiten valt op deze manier weg.