Drie Tiny Houses aan het Rappad in Drielanden officieel geopend

Op 9 oktober opende wethouder Jeroen de Jong officieel de tiny houses aan het Rappad. Na de openingswoorden van de wethouder konden omwonenden een kijkje nemen in de woningen.

De komst van de drie Tiny Houses past in de duurzaamheidsambities van de gemeente

De drie bewoonsters wonen helemaal zelfvoorzienend in hun tiny house. Dus geen riool en elektriciteit. Ze kregen van de wethouder een warme sweater van Harderwijk overhandigd voor als het straks wat kouder wordt.

Tiny house Rappad

Pam van Engelshoven woont ongeveer nu drie maanden in een tiny house aan het Rappad. Ze vindt het fijn, dat ze de kans heeft gekregen van de gemeente om hier zelfvoorzienend te wonen. Buiten staat een ton met ongeveer 2000 liter regenwater, dit wordt gezuiverd en zo kan zij het water gebruiken. Ook maakt ze gebruik van een composttoilet en door zonnepanelen wordt energie opgewekt.

Ook Demi is één van de bewoonsters aan het Rappad. "Januari 2019 kwam er vanuit de gemeente Harderwijk een oproep langs op Facebook dat er gezocht werd naar pioniers. Dit bericht zag ik langs komen en vanaf dat moment ben ik mij gaan verdiepen in de Tiny House beweging en hoeveel projecten er al lopen in Nederland". Dit schrijft ze op haar website. Zij heeft vanaf het begin een blog bijgehouden. 

Tiny house Rappad Harderwijk
Tiny house
tiny house