Binh-An Nguyen wint Open Nederlands Kampioenschap Poker

Zaterdag werd de finale van het Open Nederlands Kampioenschap Poker gespeeld in Ermelo. 

121 finalisten uit heel het land namen het tegen elkaar op in de strijd om de beste amateur pokerspeler van Nederland te worden.

In een dertien uur durende finale was het de uit Lelystad afkomstige Binh-An Nguyen die de eindstrijd wist te winnen en gekroond is tot de winnaar van het Open Nederlands Kampioenschap Poker 2016. 

121 finalisten uit 7.000 deelnemers.

In de periode van januari t/m mei hebben bijna 7.000 deelnemers mee gedaan aan het grootste amateur pokertoernooi van Nederland. De 126 voorrondes vonden plaats in lokale horeca gelegenheden, zodat elke recreatieve pokeraar in Nederland mee kan doen aan het pokerevenement. Zaterdag kwamen de overgebleven 121 finalisten bijeen in Hotel de Heerlickheijd van Ermelo in Ermelo om de landelijke finale te spelen. In de finale begonnen alle deelnemers met 7.500 punten, zodra een speler al zijn punten verloren had, lag hij of zij uit het toernooi en kwam de finale ten einde.

Zinderend spektakel aan finaletafel.

Gaandeweg het toernooi vorderde vielen steeds meer deelnemers af. Om half zes zaten er nog 43 deelnemers in het toernooi en om tien uur ’s avonds werd de finaletafel, de laatste tien deelnemers, bereikt. Tony van den Heuvel greep hier net naast, hij werd 11e. De laatste tien spelers kregen een officiële opkomst onder aankondiging van de speaker waarna de finaletafel begon. Na een finaletafel van vier uur was het Binh-An Nguyn die de eindstrijd won. Hij versloeg de laatst overgebleven tegenstander, namelijk Thijs Ravensbergen uit Katwijk. Martin Zwolsman uit Harderwijk werd derde.

De top tien zag er als volgt uit:
1e Binh-an Nguyen (Lelystad)
2e Thijs Ravensbergen (Katwijk)
3e Martin Zwolsman (Harderwijk)
4e Erik Terwiel (Schiedam)
5e Adriaan de Boer (Harlingen)
6e Rik Walraven (Zwijndrecht)
7e Laurens Sloot (Harderwijk)
8e Dennis Bakker (Berkel en Roderijs)
9e André van Geffen (Oirschot)
10e Armand Born (Anna Paulowna)