Bijzondere bezoekersruimte maakt familiebezoek op Weideheem weer mogelijk

Door Harry Schipper – Vrienden en familieleden van bewoners van verzorgingstehuis Weideheem kunnen sinds gisteren elkaar na zes weken complete lockdown elkaar eindelijk weer zien en spreken.

Een echtgenoot van één van de medewerkers op Weideheem, Daniëlle van de Kamp, heeft samen met haar broer en schoonvader een speciale bezoekersruimte getimmerd in het Brasserie van het verzorgingscomplex.

Van de Kamp vond ook een aantal sponsoren voor de bouwmaterialen. De bezoekersruimte is voor de vrienden en familieleden via een buitendeur van het Grand Café toegankelijk, maar is verder volledig afgesloten om het risico op het overdragen van het coronavirus uit te sluiten.

In de bezoekersruimte staan twee stoelen en een tafeltje met daarop ontsmettingsalcohol en schoonmaakdoekjes. De binnenruimte is door plexiglas gescheiden van een ruimte waar de Weideheem-bewoner komt te zitten.

Maandag informeerde locatiemanager Ariëtte Ruitenbeek per mail de familie van bewoners over de bezoekersruimte en de bezoekregeling. Wie op bezoek wil, kan zich hiervoor met een app aanmelden en een tijd afspreken. Medewerkers begeleiden de bewoners dan op het afgesproken tijdstip naar de bezoekersruimte.

Binnen een mum van tijd na de bekendmaking van het nieuws over de bijzondere bezoekersruimte en de bezoekersregeling stroomden eerste de afspraken al binnen. Op Bevrijdingsdag melden zich de eerste bezoekers. Het eerste weerzien na zes weken was bijna feestelijk en voor een aantal ook wel een emotioneel moment.