Bijna veertig jaar aan herinneringen

Door Petronella van het Goor - Weense wals, Argentijnse tango, hakken op the Prodigy, de cha cha slide, Gangnam style, Harlem Shake, jumpen, poppen, locken, swish-swish’en. In de feestzalen van Hof van Hulshorst hebben ze alles wel voorbij zien komen bij die eerste dans als man en vrouw. 

Veertig jaar lang was Hof van Hulshorst een van de populairste feestlocaties in de regio. Afgelopen Kerst was het restaurant nog even open, sindsdien zijn de deuren gesloten.

De vorige eigenaar, Henk van den Berg heeft het verkocht. Of het pand een horecafunctie houdt, is nog niet duidelijk. De nieuwe eigenaar, Stefan Morssinkhof, heeft geen plannen gedeeld.

Voor veel Harderwijkers en Hierdenaren is Hof van Hulshorst een plek waar herinneringen voor het leven zijn gemaakt. Voor Sander en Ellen van Meer uit Harderwijk was vrijdag 20 mei 2005 die dag. Vijf jaar ervoor kregen ze verkering, na een periode van om elkaar heen draaien in de kroeg en in de Albert Heijn waar ze beide een bijbaantje hadden.

Gert en Jacoline Timmer uit Hierden trouwden op vrijdag 31 mei 1991. Zij ontmoetten elkaar op een receptie van een medewerker van Houthandel Beelen, het bedrijf van de vader van Jacoline. Gert werkte voor hem. Gert bleek maar zes huizen bij Jacoline vandaan te wonen. “Ik was toen nog wel een beetje jong (15), dus ik heb eerst even de kat uit de boom gekeken. Ik fietste heel anders door de straat dan voorheen en keek regelmatig richting zijn huis om misschien een glimp van Gert op te vangen. Blijkbaar had Gert hetzelfde, want op een dag belde hij aan en vroeg hij aan mijn vader of hij me mee uit mocht nemen. Dat was akkoord, als hij me maar veilig en op tijd (voor de zondag) weer thuis bracht.”

Gert en Jacoline Timmer Hierden
(Gert en Jacoline Timmer)

Michelle en Raoul van de Biezen uit Harderwijk trouwden op vrijdag 22 mei 2015. Zij ontmoetten elkaar op het terras van de Boterlap. Michelle vierde een vrijgezellenfeest van haar nichtje. Raoul had zijn eerste werkdag. “In een gekke bui heeft mijn nicht mijn telefoonnummer op een bierviltje geschreven en aan hem gegeven. Een paar dagen later stuurde Raoul mij een appje en al snel waren we elke dag samen”, vertelt Michelle. “Het bierviltje staat nog steeds in een fotolijstje in onze woonkamer.”

Michelle en Raoul
(Michelle en Raoul)

Eenmaal verloofd staat alles in het teken van plannen maken. Waar wordt die mooiste dag van ons leven gevierd?

“Ik was 29 toen we trouwden, mijn vrouw was 25. De Hof sprak ons aan omdat het een prachtige locatie was, midden in het bos en het lag dichtbij Harderwijk waar we ons burgerlijk- en kerkelijk huwelijk hadden”, zegt Sander van Meer. Ze reserveerden de Prinsessenzaal, “achteraf iets te groot, maar dat kwam omdat veertig van onze honderdvijftig gasten zonder opgaaf wegbleven.”  

Gert en Jacoline Timmer vieren volgend jaar hun dertigjarig jubileum. Jacoline was 21 op haar trouwdag, Gert was 26. “We hebben gekozen voor de Hof van Hulshorst omdat het de locatie van een neef van Gert was. Zijn ouders stelden het op prijs als we daar het feest zouden vieren, zo ging dat toen nog”, aldus Jacoline. Gert vond het meteen een goed idee, omdat het volgens hem de mooiste locatie in de hele omgeving was. Jacoline twijfelde nog.  “Ik had gehoord dat het bij de Hof van Hulshorst erg duur was, maar toen we op gesprek waren geweest, bleek dit allemaal mee te vallen. We waren erg gecharmeerd van de ambiance. We wilden graag iets aparts en chique.

” Michelle en Raoul zijn bijna vijf jaar getrouwd. Hij was toen 21, zij 22. “We waren er vroeg bij”, grapt Michelle. Het stel heeft meerdere locaties bezocht, maar de Hof voldeed als enige aan al hun wensen. “Het was een fantastisch feest met heel fijn personeel.” Waar de jongste twee stellen na het diner (ook in de Hof) een dj hadden en een echte feestavond, hadden Gert en Jacoline een wat traditionelere avond. “Met een receptie, daarna een diner met familie en vrienden. Na het diner begon het feest met muziek van een leuke band. Er werden uiteraard stukjes opgevoerd en er werd veel gedanst”, aldus Jacoline.

De toekomst van Hof van Hulshorst als feestlocatie is nog onduidelijk. Gelukkig hebben onze stellen de foto’s nog. En mogen wij op deze manier even meegenieten van hun herinneringen.  

Receptie Houthandel Beelen bij het Hof van Hulshorst vroeger