Bijna 4000 leerlingen Harderwijk, Ermelo, Nunspeet doen mee aan Culturele Manifestatie

De zalen en ruimtes van Veluvine Nunspeet, Dialoog Ermelo, Theater Harderwijk en Cultuurkust stonden bol van kunst & cultuur.

Tijdens de manifestatie, die bedoeld is als eerste kennismaking met kunst, bezoeken de leerlingen van de groepen 1 t/m 4 een voorstelling.

In Ermelo en Nunspeet stond het muzikale sprookje ‘Maanzucht’ van Theatergroep Wie is Walvis op het programma, in Theater Harderwijk was de voorstelling ‘Banwakaboom’ van Drumdrumdrum te zien.
 
De leerlingen van de groepen 5 t/m 8 deden mee aan workshops. Ze maakten kennis met gitaar, theater, dans, stop motion, beeldend en schrijven.

‘De kinderen kwamen heel enthousiast uit de voorstelling’ vertelt Lilian Schröder, medewerkster Onderwijs bij Cultuurkust, ‘Bij ‘Banwakaboom’ klapten en stampten ze echt allemaal mee en de kinderen die ‘Maanzucht’ bezochten kwamen stuiterend binnen maar waren na afloop echt onder de indruk. Ook de reacties op de workshops waren goed. In de Dialoog liep ik achter een jongen die tegen zijn klasgenootje zei ‘Ik wist niet dat gitaarspelen zo leuk kon zijn’.  Laat dat precies ons doel zijn!’.