“Bij FC Horst voetballen meiden al vanaf de MO-8 in een meiden team, dat is in de regio uniek.”

FC Horst heeft er bewust voor gekozen om echte meidenteams te maken, als enige vereniging in de regio. Van MO-8 tot MO-17, alle meisjes voetballen met alleen meisjes. Bij FC Horst voetballen inmiddels meer dan 150 meisjes in de leeftijd van 6 tot 18 jaar. En dat aantal groeit nog steeds. 

Lekker voetballen met de meiden van Horst
 

Tineke van den Hazel is de voorzitter van het dames- en meidenbestuur van FC Horst. "Een paar jaar geleden zijn we begonnen met volledige meisjesteams in jongenscompetities, wat uniek is in de regio. Bij andere clubs zie gemengde teams van jongens en meisjes.”
 

Bij FC Horst zien ze dat deze aanpak meer meiden aantrekt. “Meiden en jongens hebben in de leeftijd van 8 tot 18 jaar andere interesses, ze gaan anders met elkaar om. Wij horen van meisjes die starten maar ook van hun ouders dat voetballen met alleen meisjes als erg leuk wordt ervaren omdat ze niet alleen op het veld maar ook voor en na de wedstrijden makkelijk met elkaar samengaan. Op deze manier ontdekken de meiden op hun eigen tempo en eigen manier het plezier van met elkaar voetballen.”

Twee keer per week trainen en op zaterdag een wedstrijd
Mark Haverlach is bestuurslid van het dames- en meidenbestuur. Daarnaast is hij trainer en coach van meerdere meisjesteams.
 
"Op maandag- en woensdagavond geef ik training aan meerdere meisjesteams, samen met een team van trainers. Hierdoor is er voldoende aandacht voor de meisjes om steeds beter te worden. De eerste maanden zijn de wedstrijden op zaterdag uitdagend voor de meisjes, maar zodra ze de smaak te pakken krijgen, beginnen ze steeds vaker te scoren en wedstrijden te winnen. Dat is voor meiden en ouders genieten!

FC Horst meisjes 1
 
Meetrainen bij de meiden van FC Horst?
Wil je dochter vrijblijvend een paar keer meetrainen? Dan is ze van harte welkom. Ze kan gerust een aantal keer meetrainen om te ontdekken of meidenvoetbal iets voor haar is. En natuurlijk zijn jongens ook meer dan welkom bij FC Horst.
 
Wil je meer informatie? Stuur dan een e-mail naar [email protected].

FC Horst meisjes 2