Bibliotheek Noordwest Veluwe is op zoek naar een manager programmering

De Bibliotheek Noordwest Veluwe is op zoek naar een Manager Programmering voor 28 uur per week.

Dynamiek in de Bieb! Een hartstikke leuke baan van 28 uur per week in een inspirerende, snel veranderende werkomgeving

Ze optimaliseren en professionaliseren. De bedrijfsvoering is op orde. De bieb wordt toekomstbestendiger en slagvaardiger. Intern ligt de focus op meer eigen verantwoordelijkheid, ruimte voor creativiteit en zelfstandig opereren. Meer teamspirit en projectmatig werken. De directe omgeving van de bieb verandert ook en dat biedt kansen. Gemeenten komen met nieuwe opdrachten, onze klanten en doelgroepen hebben andere wensen en verwachtingen, er ontstaan steeds meer mogelijkheden voor samenwerking met externe partijen en fondsenwerving.
 
Krijg jij ongekende energie van het aanvoeren van een team professionals dat verantwoordelijk is voor het ontwikkelen van een samenhangend en evenwichtig aanbod van producten en diensten? Ben je een enthousiaste, gedreven en ondernemende manager met lef? En ben je een krachtige en prettige coachend leidinggevende die oog heeft voor het organisatiebelang, het teambelang en het individuele belang? Wil je deel uitmaken van het managementteam bij  een maatschappelijk relevante organisatie? Lees dan snel verder.

Je werkzaamheden op een rijtje
 • Je bent lid van het Managementteam. Samen met de directeur-bestuurder en je collega manager (lokale dienstverlening) ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en continuïteit van de bibliotheek.
 • Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen en uitvoeren van het strategisch beleid en de (financiële) doelstellingen. Je draagt het beleid en de doelstellingen enthousiasmerend uit en organiseert aanvullende geldstromen ten behoeve van de realisatie.
 • Samen met het team Programmering concretiseer je de doelen naar een jaarplan en zorg je voor een effectieve en efficiënte inzet van middelen om de plannen te realiseren.
 • Je zorgt – samen met je team – voor inspirerende en renderende dienstverlening en doet beleidsvoorstellen voor (kwaliteits-)verbetering. Dit doe je in samenwerking met  lokale partner.
 • Je bespreekt met je team op welke manier ze de beoogde resultaten gaan behalen en monitort samen met hen de daadwerkelijk behaalde resultaten. Sturen op de PDCA cyclus is voor jou vanzelfsprekend.
 • Je stimuleert samenwerking, eigenaarschap en werkplezier in je team. Je daagt medewerkers uit het beste uit zichzelf te halen en kwaliteiten, competenties en talenten optimaal en duurzaam in te zetten en te ontwikkelen.
 • Je draagt personele zorg over arbeidsvoorwaarden, - omstandigheden, gezondheid & welzijn, ontwikkeling & opleiding. 
Wij zijn de bieb
De Bibliotheek Noordwest Veluwe is dé ontmoetingsplek voor alle bewoners van de Noordwest Veluwe die graag lezen, leren of hun taal- of digitale vaardigheden willen ontwikkelen. In hun eigen tempo, betaalbaar, en in een veilige omgeving. Een ondernemende, klantgerichte organisatie die zich met zes locaties (Harderwijk, Ermelo, Nunspeet, Elspeet, Putten en een servicepunt in Drielanden Harderwijk) richt op alle inwoners in haar werkgebied. Daarbinnen ontwikkelt het team Programmering voor de bibliotheek en hun samenwerkingspartners een samenhangend aanbod van producten en diensten. De wensen van specifieke doelgroepen en (lokale) maatschappelijke ontwikkelingen zijn daarbij het uitgangspunt. Het team programmering bestaat uit 7 mensen.
 
Wie ben jij?
Je herkent jezelf in de kernwaarden: ondernemend, gastvrij, betrouwbaar, bekwaam en enthousiasmerend. Inhoudelijk ben je bekend met de dienstverlening van de bibliotheek, onze doelgroepen en de ontwikkelingen in de regio Noordwest Veluwe. Je weet wat er speelt in de (lokale) samenleving en hebt affiniteit met de brede culturele en maatschappelijke opdracht van de bibliotheek.

Verder heb je:
 • HBO+ werk en denkniveau. En een afgeronde hbo-opleiding in de richting van bedrijfskunde, management of vergelijkbaar.
 • Ervaring als leidinggevende in veranderprocessen en in projectmatig werken.
 • Een coachende stijl: je creëert draagvlak, zorgt voor verbinding en bent je bewust van je voorbeeldfunctie.
 • Een resultaatgerichte stijl: je zet met je team de koers uit, bepaalt prioriteiten en stuurt op de PDCA-cyclus. Projectmatig werken is daarbij vanzelfsprekend.
 • Actuele kennis op het gebied van bibliotheken, educatie en relevante digitale ontwikkelingen.
 • Affiniteit en visie op de maatschappelijke opdracht van de bibliotheek.
 • Enthousiasme, ambitie en flexibiliteit om verdere stappen te zetten in onze ontwikkeling en professionalisering.
 • Commercieel vermogen: kansen zien, netwerken, relatiebeheer, strategische verbindingen en fondsenwerving tot stand brengen.
 • Oog voor het belang van samenwerking en verbinding, empathie en zakelijkheid. 
Wat kun je van hen verwachten?
Een geweldige verantwoordelijke baan van 28 uur per week in een inspirerende, snel veranderende werkomgeving. Enthousiaste en zeer betrokken collega’s. Verder krijg je een telefoon, iPad en laptop in bruikleen. Tijdens je ruime inwerkperiode kun je rekenen op relevante begeleiding en scholing. En je ontvangt een salaris tussen € 3.589,- en € 4.736,- (bij een 36-urige werkweek), schaal 10 van de cao Bibliotheken.
 
Interesse?
Voor meer informatie over de functie van manager Programmering bij de Bibliotheek Noordwest Veluwe neem je contact op met Aletta van der Woude, manager a.i., op 06 30952293 of via aletta.vanderwoude@bibliotheeknwveluwe.nl. Je kunt haar ook je motivatie met cv mailen.
 
Doe dat vóór maandag 30 mei 2022. De eerste ronde gesprekken met de selectiecommissie staat gepland op dinsdag 7 en woensdag 8 juni 2022. De tweede ronde is op  dinsdag 14 juni. Een assessment kan onderdeel zijn van de procedure.