Bibliotheek Noordwest Veluwe in actie tegen laaggeletterdheid tijdens Week van de Alfabetisering

De Bibliotheek Harderwijk doet mee met de Week van de Alfabetisering die Stichting Lezen en Schrijven organiseert van 5 tot en met 11 september. 

Er vinden in onze vestigingen Harderwijk, Nunspeet, Putten en Ermelo inspirerende activiteiten plaats om laaggeletterdheid onder de aandacht te brengen.

Het doel is om zoveel mogelijk mensen te bereiken en het probleem bespreekbaar te maken. Informatie over bijscholing op het  gebied van taal, rekenen en digitale vaardigheden? Kom naar de Bibliotheek!
 
Wist u dat één op de negen mensen in Nederland moeite heeft met lezen en schrijven? Geld opnemen bij een pinautomaat, (voor)lezen aan (klein)kinderen of het lezen van folders en brochures is een lastige opgave. Laaggeletterdheid is dan ook een groot probleem. Tijd voor actie! 

Opening Taalhuis

Op 5 september trappen we deze bijzondere week af met de ondertekening van het Taalconvenant met diverse sociaal-maatschappelijke partners uit de regio. Samen willen wij laaggeletterdheid verminderen. Met de ondertekening daarvan openen we symbolisch alle Taalpunten in onze vestigingen. Bij deze Taalpunten kan iedereen terecht die vragen heeft over het verbeteren van taal, rekenen en digitale vaardigheden. Meer info. 

Activiteiten

We organiseren in samenwerking met andere organisaties heel veel leuke activiteiten in de Week van de Alfabetisering. Hieronder ziet u een opsomming. Ga naar onze website voor meer informatie. 
  • 6 september  Taalspel - Bibliotheek Nunspeet
  • 7 september  Voorlezen uit Woezel en Pip - Bibliotheek Ermelo
  • 7 september  Start voorleesseizoen - Bibliotheek Harderwijk
  • 7 september  Een woordenslang maken - Bibliotheek Putten
  • 8 september OntMoet Mama - Bibliotheek Nunspeet
  • 10 september Voorlees- en doemiddag - Groenrijk in Nunspeet