Bewoners Hierden planten bomen en struiken voor mooier buitengebied

In bijzijn van wethouder Jeroen de Jong is vrijdag 6 maart de uitgifte van plantenmaterialen aan inwoners van het buitengebied in Hierden van start gegaan. Dat gebeurde in het kader van het project ‘Hierden in het Groen’.

Hierden in het Groen

Bewoners in Hierden doen mee aan eerste fase van ‘Hierden in het Groen’ 

Bewoners uit het buitengebied van Hierden planten binnenkort 3.500 struiken en 75 bomen voor een mooier buitengebied. Zij doen mee aan de eerste fase van 'Hierden in het Groen'. Bewoners die een adviesgesprek hebben gehad kunnen hun platmaterialen ophalen. Op deze dag zijn vrijwilligers van Vereniging Belangengroep Hierden aanwezig om te helpen met het opladen van de bomen en struiken. 
 
Het project  is bedoeld voor aantrekkelijkere omgeving voor mens en dier  Het project ‘Hierden in het groen’ is een samenwerking tussen Vereniging Belangengroep Hierden, Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) en gemeente Harderwijk. Het wordt mede gefinancierd vanuit de provincie Gelderland. Het beplantingsproject voorziet de kavelgrenzen in het buitengebied van struiken en bomen, die hier landschappelijk gezien het beste passen. 

Bewoners Hierden planten bomen en struiken voor mooier buitengebied