Bewoners Dorpshuisweg blij met besluitvaardige gemeente

Door Petronella Polinder - Niets dan lof voor de gemeente Harderwijk aan de Dorpshuisweg. Waar je ook aanbelt, iedereen is blij dat er iets gaat gebeuren. “Ze hebben het gewoon heel goed aangepakt”, aldus een bewoonster. Haar naam hoeft er niet bij. “Nergens voor nodig.”

Pas een maand geleden organiseerde de gemeente een inloopavond voor de omwonenden van de Dorpshuisweg, de Ruimelsweg, de Ruimelsdwarsweg en de Kleine Mheenweg.

“Om met ons te praten over de drukke verkeerssituatie, met name in de weekenden, als er gevoetbald wordt bij VV Hierden.” De geparkeerde auto’s langs de kant, het verkeer van en naar de wedstrijden. Elke zaterdag topdrukte. “Nu zijn we niet zo van het klagen hoor, maar het was soms wel lastig. En druk.”

In groepjes gingen de bewoners vorige maand uiteen. “Bijna iedereen was er, incluis de motorclub en de buurtvereniging. Ik heb alle buren gezien. We kregen plattegronden mee. ‘Teken de beste oplossing maar’, zeiden ze.” Volgens de meeste bewoners was eenrichtingsverkeer op de Dorpshuisweg (naar de Kleine Mheenweg toe) en een parkeerverbod op de Dorpshuisweg, de Kleine Mheenweg, de Ruimelsweg en een gedeelte van de Ruimelsdwarsweg, de beste oplossing. “En zo’n drie weken na de bijeenkomst heeft de gemeente besloten precies dat te doen wat de meesten van ons hebben geopperd. Top!”

Een klein puntje van kritiek is er nog wel. “Maar dat is gemakkelijk op te lossen. Een goede bewegwijzering naar de extra parkeerplaats van VV Hierden aan de Kleine Mheenweg. Veel bezoekers weten niet eens dat die er ook is. Zal een hoop drukte schelen.”

Dorpshuisweg Hierden