Beweging (column)

Jan Willem Hage is een gepassioneerd fotograaf. In zijn studie miste hij een boek aan de hand waarvan een fotograaf zich kan ontwikkelen, een ‘praktijkgericht handboek’. Daarom besloot hij ‘Een schot in de roos’ te gaan schrijven. 

In dit praktijkboek staan ook ‘foto-opdrachten’ die je zélf in een online persoonlijk ‘werkboek’ kan opslaan én afdrukken

In november 2022 komt het boek uit. Via deze columns geeft Jan Willem alvast een inkijkje, met steeds als uitgangspunt het ‘Hoe en Waarom’ van de perfecte foto. © VakFoto.

Column 5: Beweging  

In mijn boek Een schot in de roos (uitgave november as.) worden de High Five criteria genoemd die tot prachtige foto’s leiden. Eén van de ‘High Five’ criteria van een perfecte foto is ‘Dynamiek’. Hier is beweging in beeld gebracht bij een paard en amazone tijdens de Ermelo Endurance op de bloeiende hei. Daarbij is bewust bewegingsonscherpte in de benen (lange sluitertijd) en een ‘meebewegende’ achtergrond (meetrekken van de camera tijdens het maken van de foto) gecreëerd, die voor een dynamisch beeld zorgen.  

Endurance Vakfoto.nl
Dynamiek © VakFoto.nl