Beweegcarrousel brengt senioren in beweging

Ouderen in beweging brengen en samenbrengen, dat is het doel van de beweegcarrousel voor senioren. Op maandag 13 september werd de tweede sportochtend georganiseerd bij MHC de Mezen Harderwijk. De carrousel werd geopend door wethouder sport Marcel Companjen.

Tijdens de beweegcarrousel kunnen 55-plussers meedoen aan verschillende sporten

Op deze manier kunnen zij oude sporten weer oppakken of kennismaken met een nieuwe sport. De ouderen kunnen kiezen uit walking football, fithockey, tafeltennis, walking korfbal en volleybal. De sporters hebben er al een uurtje opzitten en genieten van een kop koffie, wanneer wethouder Marcel Companjen zich bij de groep aansluit. Hij verzorgt de aftrap, of ‘afslag’ wordt er gegrapt, met een potje fithockey. Ook wordt de wethouder uitgedaagd voor een tafeltennisduel, waar hij graag op ingaat.

Serioren beweegcarroussel Harderwijk

De ochtend van 13 september is de tweede keer dat het carrousel wordt georganiseerd. Er zijn ongeveer 16 ouderen aanwezig. De eerste keer was er een nog iets hogere opkomst van 19 ouderen. De beweegcarrousel is een idee van Chris Omloo en Gert Jan Kepper, die eerder het fithockey, hockey voor ouderen, startten. “Je moet niet stoppen met sporten omdat je te oud wordt, je moet sporten om niet oud te worden”, motiveert Chris de andere deelnemers. Het idee is uitgewerkt door sportcoach Alice Vink en Monique Mennen van stichting GA! Harderwijk. Het Lokaal Sportakkoord heeft het beweegcarrousel vervolgens tot stand gebracht en bekostigd. De ouderen werden onder andere bereikt door oud-leden van de sportverenigingen uit te nodigen. “Sporten is nog heel goed mogelijk op oudere leeftijd, met een paar aangepaste regels,” vindt Monique. “Als de sport bevalt, kunnen de ouderen meegaan naar de vereniging.”

Het carrousel wordt in totaal zes keer gehouden. Ouderen kunnen zich op ieder moment bij de groep aansluiten zonder aanmelding. Meer informatie is te vinden op de website van GA!

Bekijk de video walking football.