Beter slaapcomfort bij pijnklachten

Beddenspecialist Den Herder is onlangs een samenwerking gestart met een gespecialiseerde slaapfysio. “Als beddenverkopers kunnen wij niet de rol spelen van gezondheidsspecialisten,” legt eigenaar Albert den Herder uit.

“Maar we roepen wel graag hun hulp in, want zij hebben kennis van slaapproblemen die veroorzaakt worden door lichamelijk ongemak. Daarom werken we samen om klanten met pijnklachten het best mogelijke slaapcomfort te kunnen bieden.”

Fysiotherapeut Hidde Hulshof is aangesloten bij ‘Slaapfysio’, een organisatie die zich bezighoudt met het onderzoeken van slaapgedrag en het creëren van een optimale slaapomgeving. Een keer per maand adviseert hij - op afspraak - klanten van Den Herder die worstelen met ongemakken tijdens de slaapperiode. Dat doet hij samen met beddenexpert en verkoopster Sietse Feenstra van Den Herder.

RELATIE MET DE SLAAPHOUDING

“Het kan bijvoorbeeld gaan om klachten die te maken hebben met de lighouding,” licht de eigenaar toe. “Bij iemand met schouderproblemen is het mogelijk dat ’s nachts telkens op een verkeerde manier het gewricht belast wordt. Hetzelfde geldt voor rugpijn en pijn in de nek. Als de hersenen telkens een pijnsignaal ontvangen, slaap je heel onrustig. Je bent dan continu aan het draaien. Veel mensen met klachten beseffen niet dat er een relatie kan zijn met de slaaphouding.

MEETKASTJE

Om een goed beeld te krijgen van het slaapgedrag, is de Slaap-ID ontwikkeld. Het is een meetkastje dat thuis, in het eigen bed, op een eenvoudige manier zowel het slaapklimaat, de slaaphoudingen, de slaapbewegingen en het slaapritme registreert. De metingen helpen om een nog beter advies te geven over de aanschaf van een bed dat het beste bij iemand past.

HELPEN BIJ DE KEUZE

“Gemiddeld slaapt een mens zeven uur per nacht. Die uren heeft het lichaam nodig om tot rust te komen en te herstellen. Als je dat op een kwalitatief goede manier wilt doen, dan moet je daar de juiste voorwaarden voor scheppen. Het bed waar je op ligt is daarbij uiteraard
belangrijk. Het kan zijn dat iemand een specialist nodig heeft om te helpen bij de keuze voor een ander bed. Daarom bieden wij deze service,” aldus Albert den Herder.

BEDDENSPECIALIST DEN HERDER
Deventerweg 7a, Harderwijk
(0341) 415 363
www.denherder.nl
info@denherder.nl

Slaapfysio Hidde Hulshof bij Beddenspecialist den Herder Harderwijk

Slaapfysio Hidde Hulshof bezoekt eens per maand Beddenspecialist Den Herder. De data staan vermeld op de website en
worden gepubliceerd via de sociale media.

Bron en foto: Bold 

Beddenspecialist Den Herder Bedden Harderwijk

Adresgegevens

Deventerweg 7
3843 GA Harderwijk

Telefoon

T. 0341-415363

Openingstijden

Ma Gesloten
Di 9.30 - 18.00 uur
Wo 9.30 - 18.00 uur
Do 9.30 - 18.00 uur
Vr 9.30 - 21.00 uur
Za 9.30 - 17.00 uur
Zo Gesloten
Meer info