Bestuursleden volkomen terecht in het zonnetje gezet

Afgelopen woensdagavond zijn twee bestuursleden van Buurtvereniging Hierden in het zonnetje gezet. Zij hebben zich met hart en ziel 25 jaar lang actief voor de vereniging ingezet.

Buurtvereniging Hierden is sinds 20 juni 1945 dé algemene ontmoetingsplek voor alle inwoners van Hierden en omliggende gebieden. Op hun website kan men kennis maken met het ‘Dorpshuis’ en de mogelijkheid om met hen in contact te komen.

Naast het feit dat wij de thuisbasis zijn voor een aantal verenigingen, zijn er vele andere activiteiten en evenementen die hier plaatsvinden. Het dagelijks bestuur bestaat uit voorzitter J. Hoeven, secretaris S. van Ark en penningmeester J. Uit de Bosch.
 
Franken
Jubilaris Hannes Franken was die avond volkomen verrast. “Ik was volkomen uit het veld geslagen! We wisten natuurlijk wel dat we werden genoemd, maar niet dat het zo’n impact zou hebben. Een prachtig boeket bloemen en een oorkonde. In 1994 ben ik als bestuurslid begonnen en in 2000 nam ik de horeca voor mijn rekening. Dat heb ik 15 jaar volgehouden totdat mijn vrouw, mijn steun en toeverlaat, overleed. Zelf kreeg ik het lichamelijk ook voor de kiezen met enkele zware operaties. Daarnaast ben ik 12 jaar voorzitter geweest en ondanks dat ik daarmee ben gestopt, hoop ik nog een tijdje als bestuurslid actief binnen de Buurtvereniging te kunnen blijven.

Tot zijn verrassing kwamen ook zijn zes kinderen opeens de zaal binnen. “Ik was echt ontroerd en dacht aan mijn vrouw, had ze dit maar mogen meemaken. Ik moest denken aan wat Piet Dijkstra altijd in zo’n situatie zei: ’Tel uw zegeningen, één voor één, tel ze alle en vergeet er geen.’ Hij verloor net als ik zijn eerste vrouw.”
 
Johan Hoeven
Net als zijn collega “was Hoeven compleet verrast. “Ondanks dat ik op de hoogte was dat we werden gehuldigd, werd het toch een leuke verrassing. Net als Franken begon ik in 1994 als algemeen bestuurslid bij de vereniging. Destijds zaten er 7 personen in het bestuur. Daarna ben ik zo’n 12 jaar vicevoorzitter geweest en vorig jaar nam ik de voorzittershamer van collega Hoeven over.

Wel, wat me zo trekt bij deze vereniging is de gemoedelijke, gezellige dorpssfeer. Als bestuur doen we ons best om de mensen te vermaken,  of ze nou jong of oud zijn. Mijn vrouw blijft hierbij graag op de achtergrond, maar ze staat er helemaal achter. Tot slot. We zijn naarstig op zoek naar jongeren die ons op een gegeven moment kunnen en willen aflossen. Dat is echt noodzakelijk.”


Foto: Hannes Franken en Joan Hoeven.