Bert van den Brink speelt jazz en pop op kerkorgel in de Grote Kerk Harderwijk

Donderdag 7 juli start het orgelconcert seizoen weer in Harderwijk. 

En het openingsconcert is meteen al heel bijzonder: geen klassieke werken van Bach, Mendelssohn of Reger, maar bewerkingen van en improvisaties over muziek uit de jazz- en popwereld en dat wordt gedaan door iemand die heel veel ervaring heeft met die wereld, maar ook met het orgel.

Bert van den Brink (24 juli 1958) is een veelzijdig musicus met een grote staat van dienst.

Hij is klassiek geschoold en autodidact op het gebied van de jazz. Men kan Bert regelmatig beluisteren als pianist, organist en accordeonist.
Op 5-jarige leeftijd kreeg hij pianoles en die opleiding eindigde toen hij in 1982 cum laude afstudeerde aan het Utrechts Concervatorium waar hij sindsdien jazz piano doceert.

In 2007 kreeg hij de VPRO/BOY EDGAR-prijs en in 2009 kwam er een documentaire met de titel: "mijn piano is een spiegel".
Uit de indrukwekkende lijst van artiesten waarmee Bert van den Brink het podium deelde en deelt noemen we: Toots Thielemans, Chet Baker, Gino Vannelli, Cor Bakker, Dee Dee Bridgewater en vele anderen. Sinds 2006 zet Bert wekelijks muziek online onder de naam Bert's Bytes. Hij maakte vele CD’s waaronder één onder de titel ‘Blowing’:  jazz en pop op de kerkorgels van het Orgelpark.

In Harderwijk zal hij o.a. de Bohemian Rhapsody spelen: een voorproefje is te horen op youtube of op www.harderwijk-orgel.nl/media. Daarnaast speelt en improviseert hij op Blackbirds singing van de Beatles, Lil Darlin van Neal Hefty, Reach Out van The Tops en eigen werk. Het zal boeiend zijn om te horen hoe deze rasartiest deze muziek op het Harderwijker orgel vertaalt.
 
Het concert begint om 20.15 uur. Parkeren is mogelijk op het Kerkplein.
De toegangsprijs bedraagt € 7,50 (65-plus: € 6,-).
Voor verdere informatie: www.harderwijk-orgel.nl