AFGELAST - Belgisch Circo Maximo speelt in Harderwijkse Centrum de Zin

I.v.m. ziekte gaat de voorstelling van vrijdagavond 12 april niet door. De Belgische zevenmans folkband Circo Maximo komt naar Harderwijk! Aankomende vrijdagavond 12 april spelen ze in Centrum de Zin. Er zijn nog kaarten verkrijgbaar.

Met de toegankelijke maar eigenzinnige Belgicana die de zeven Kempen-zonen van Circo Maximo op het publiek loslaten, zetten ze Heist-Op-Den-Berg moeiteloos op de wereldkaart en verfrissen ze het muzikale landschap met energieke, Nederlandstalige, beklijvende en aanstekelijke nummers

Nadat het Utrechts Kleinkunstfestival volledig uit zijn dak ging en de jeugdvrienden met de gouden medaille nog fris om hun nek Na Fir Bolg, Beerputrock & Gitannekesfoor inpakten, zetten ze eind 2019 de kers op de taart met Bataklank, hun debuutelpee.

Eigen nummers als 'Soldatenkruis' en 'Ik zal er zijn' meten zich intussen moeiteloos qua populariteit met hun heerlijke cover van André Bialek's Belle Gigue. Met het nagelnieuwe 'Geen sportman' zal dat niet anders zijn. Een mooie voorbode van wat er de komende maanden nog zit aan te komen.

Wie bij viool, doedelzak, resonator gitaar, ukelele & percussie aan folk of wereldmuziek denkt, dient zijn Schotse rok en Peruviaanse parka dringend aan de haak te hangen: het instrumentarium is verrassend en uniek maar speelt vlekkeloos samen ten dienste van hun sfeervolle en beklijvende nummers. Het geheel is meer dan de som van de delen: Belgisch maar werelds, intiem maar groots, verrassend maar herkenbaar. Kijk alvast eens rond en luister via https://circomaximo.be/home

Kaarten zijn voor 15 euro in de voorverkoop verkrijgbaar via de website van Centrum de Zin. Of vrijdagavond 12 april aan de zaal, maar dan geldt wel ‘vol is vol’ en betaal je 17,50 euro. Het concert begint om 20.15 uur en de voyer is open vanaf 19.30 uur.