Beleef en leer Masterclasses voor groep 8 leerlingen Harderwijk

De drie voortgezet onderwijs (VO) scholen in Harderwijk nodigen alle leerlingen van groep 8 uit om kennis te maken met het VO in Harderwijk. 

RSG Slingerbos, Christelijk College Nassau-Veluwe (CCNV) en het Morgen College openen gezamenlijk hun deuren en bieden in oktober en november variërende masterclasses aan. Beleef en leer!

De masterclasses vinden plaats op alle locaties van de VO scholen, zes woensdagmiddagen in oktober en november. Leerlingen kunnen kiezen uit onder meer sport, wetenschap, moderne media, koken & bakken en theater. Elke leerling kan voor twee masterclasses kiezen die elk drie woensdagmiddagen duren.

Op RSG Slingerbos kunnen leerlingen kennismaken met het Technasium, tweetalig vwo en de sportklas. In het Technasium gaan zij een nieuwe attractie bedenken voor Walibi. Ook kunnen leerlingen kiezen een serie lessen te volgen in het Engels, om zo te zien of tweetalig onderwijs wat voor ze is.

Het CCNV biedt drie geheel verschillende classes aan. Eén gericht op bèta, waarin leerlingen gaan uitvinden hoe een onderzeeër werkt en door wie en waarom de robot is uitgevonden. Tijdens de theaterclass wordt er naar hartenlust gezongen, gedanst en geacteerd. De masterclass Gymnasium is gericht op oudheid, filosofie, taal, mythologie en geschiedenis.

Op allebei de locaties van het Morgen College worden ook verschillende classes georganiseerd. Zo kunnen de leerlingen op de Sypel kiezen voor Mens, Mooi en Gezond: activiteiten zoals opmaken, nagels lakken en het verzorgen van iemand anders. Tijdens de class Ontwerpen en Bouwen kunnen leerlingen hun fantasie de vrije loop laten en ontwerpen wat ze altijd al eens hebben willen bouwen. Wanneer de leerling liever in de keuken staat kan deze zijn/haar talenten laten zien tijdens de masterclass Masterchef. Locatie Westeinde heeft voor leerlingen de class Unitshoot: aan de slag met fotografie en film en de class Design en Innovation: leerlingen kunnen allerlei ontwerpen maken op de computer, van animatiefiguren tot 3D huizen.

Gezamenlijk worden er sportmiddagen aangeboden. Leerlingen die kiezen voor deze masterclass, maken drie middagen lang kennis met allerlei sporten, op elke school één middag.

Kijk voor meer informatie, de spelregels en het aanmeldformulier voor de Masterclasses op https://www.masterclassvoharderwijk.nl/