Belastingproject Harderwijk Zorgdat helpt bij het invullen van de belastingaangifte!

Je kunt voor hulp bij de belastingaangifte 2020 terecht bij Zorgdat in Harderwijk. Deskundige vrijwilligers helpen bij de belastingaangifte.

De belastinghulp is gratis en bedoeld voor mensen met een laag inkomen en vermogen. De inkomensgrens voor alleenstaanden is € 30.000,-

Het vermogen van een alleenstaande mag maximaal € 30.000,- zijn.  De inkomensgrens voor gehuwden of samenwonenden (gezamenlijk) is
€ 35.000,- en het vermogen maximaal € 35.000,-.
 
Je inkomen vind je op je jaaropgave. Als je voor hulp bij je belastingaangifte gebruik kunt maken van hulp van een vakbond of ouderenbond, kom je niet in aanmerking voor hulp van Zorgdat.  
 
Belastingaangifte doen kan alleen met behulp van persoonlijke DigiD-gegevens. Wil je deze meenemen naar de afspraak? De vrijwilligers kunnen eventueel ook helpen met het aanvragen van een Digi-D.
 
Dit jaar vinden i.v.m. de Corona-maatregelen alle afspraken plaats op het kantoor van Zorgdat aan de Deventerweg 4.
 
Het is dit jaar i.v.m. de Corona-maatregelen niet mogelijk dat de vrijwilliger thuiskomt. Mocht het niet lukken om langs te komen voor een afspraak, dan is het mogelijk dat de papieren die nodig zijn voor de aangifte, worden opgehaald door een vrijwilliger. Nadat de aangifte is gedaan, worden de papieren samen met een kopie van de aangifte weer teruggebracht.
 
Let op: de Belastingdienst let er dit jaar extra op of je belastingaangifte op voor 1 mei 2021 binnen is.  Houd daar s.v.p. rekening mee!
 
Vanaf maandag 1 februari kun je bellen naar Zorgdat om je aan te melden. Het telefoonnummer is 0341-434656. Een vrijwilliger belt je vervolgens terug om een afspraak te maken.