Vacature Begeleider kind en jeugd MVG

Waar ga je werken?
Per 1 september 2020 start een nieuwe kind- en jeugdwoning op ons zorgpark in Ermelo. Hier komen zes kinderen te wonen in de leeftijd van 5 tot 15 jaar. Sommige kinderen wonen al in een groep bij ons en stromen door, andere kinderen gaan voor het eerst uit huis. (Bekijk de video).

Wat centraal staat is het perspectief van de kinderen dat gericht is op ontwikkeling. Wij zorgen voor een veilige basis met een huiselijke sfeer.

De betrokkenheid van de ouders en/of verwanten is groot en samen werken we aan de opvoeding van het kind. Hierbij werken we dagelijks samen met specialisten als een gedragswetenschapper, logopedist en diëtist.

We zoeken minimaal acht (ervaren) begeleiders. Wij willen een team samenstellen met een mix aan ervaring, persoonlijkheid, achtergrond en competenties. Het aantal uren is bespreekbaar. Je gaat onregelmatig werken, wat betekent dat je zowel vroege, late en slaapdiensten werkt.

Wie ga je helpen?
Kinderen hebben vertrouwen nodig om zichzelf te zijn en zich te kunnen ontwikkelen. Ze hebben baat bij een liefdevolle omgeving en begripvolle begeleiding. Tegelijkertijd is het belangrijk dat ze een gestructureerd dagprogramma hebben, want dat geeft hen de veiligheid die ze nodig hebben. Jij begrijpt dit en blijft naast hen staan. Ook als de kinderen het moeilijk hebben en hun gedrag tegenstrijdig lijkt. Belangrijk is dan te onderzoeken waar dit gedrag vandaan komt.

De kinderen hebben verschillende achtergronden, een matige verstandelijke beperking en moeilijk verstaanbaar gedrag. Soms met meerzorg. Zij hebben hulpvragen in het autismespectrum, hechting, complexe slaap- en/of eetproblematiek. Er zal op diverse manieren, zowel met als zonder taal, met hen moeten worden gecommuniceerd. Sommige kinderen zullen leeftijdsafhankelijke zorg en ADL nodig hebben.

Hoe ga je helpen?
Je helpt de kinderen het beste antwoord te vinden op de grote en kleine hulpvragen die voor hen belangrijk zijn. Met lichte zorg waar het kan en met (tijdelijk) intensieve zorg als het nodig is. In een huiselijke setting en altijd samen met familie.

Je stemt jouw begeleidingsstijl- en houding af op de vraag van het kind waarbij je de behoefte van de kinderen nooit uit het oog verliest. Daarbij zorg je voor een vertrouwde woonomgeving, waar ook ouders en verwanten zich welkom voelen. Je signaleert hulpvragen, kunt deze interpreteren en multidisciplinair omzetten naar acties. En dat maakt jou waardevol. Voor de kinderen én voor je team.

Dit bieden wij
 • Een contract voor bepaalde tijd voor de duur van een jaar met uitzicht op een vast dienstverband. Het aantal contracturen is bespreekbaar.
 • Een brutosalaris conform de  van minimaal € 1861,- en CAO Gehandicaptenzorg maximaal € 2902,- (FWG 35 / 40) bij een fulltime dienstverband, gebaseerd op je ervaring en opleiding.
 • Financiële vergoeding voor het werken in de avonden, nachten, weekenden en feestdagen.
 • Vaste eindejaarsuitkering van 8,33%, studiekostenfaciliteiten en een Persoonlijk Budget Levensfase naast de wettelijke vakantie-uren en een vakantietoeslag van 8%.
 • Carrièrekansen en doorgroeimogelijkheden op al onze locaties.
 • Persoonlijke groei, inzicht en regie over je eigen ontwikkeling via 'Mijn Leeromgeving' en e-learning via GoodHabitz.
Dit ben jij
 • Jij hebt een afgeronde zorgopleiding op minimaal mbo-niveau 3.
 • Het lijkt jou een uitdaging mee te werken aan het opstarten van een nieuwe groep en daarin te pionieren, onderzoeken en te ontwikkelen.
 • Je bent een (ervaren) primair professioneel, een stabiele persoonlijkheid en assertief.
 • Jij hebt en toont daadkracht en inlevingsvermogen en hebt een groot incasseringsvermogen.
 • Je bent sterk in het handelen, bieden van voorspelbaarheid en inspelen op wat er op groeps- en individueel niveau speelt.
 • Je kunt je grenzen stellen en standvastig zijn vanuit een professioneel oogpunt.
 • Je kunt intensief samenwerken met collega's en ouders, verwanten en derden.
Sollicitatieprocedure
Ook in deze onzekere tijden van het coronavirus zijn we op zoek naar nieuwe collega's. Want de zorg gaat altijd door, ook als het moeilijk wordt. En juist nu kunnen we jouw deskundigheid en inzet extra goed gebruiken. Daarom willen graag kennis met jou maken. Tegelijkertijd houden we rekening met de voorschriften van het RIVM. Daarom houden we onze sollicitatiegesprekken via de telefoon of beeldbellen.

In je sollicitatiebrief willen we graag je motivatie om mee te bouwen aan een nieuw team en je sollicitatiebrief competenties terugzien. De eerste selectieronde zal op 23 en 24 juni plaatsvinden door middel van een digitale speeddate met een manager, persoonlijk begeleider en ouders. Maar we blijven door werven tot we ons team compleet hebben.

Kunnen wij je verder helpen?
Heb je vragen over deze vacature, of wil je weten welke mogelijkheden er voor jou zijn? Aarzel dan niet om mij te bellen of te appen, want ik help je graag verder. Mijn naam is Joëlla Morssink en ik ben recruiter. Je kan me bereiken op: 06 - 82 50 14 70. Voor inhoudelijke vragen over deze nieuw te starten kindergroep kun je ook contact opnemen met Anjet Schouten. Zij is persoonlijk begeleider en te bereiken op: 06 - 12 83 78 82.

Solliciteren?