Bedrijvenkring Harderwijk rolt ambities op gebied van duurzaamheid uit tijdens ontbijtsessie

De bedrijvenkring Harderwijk heeft tijdens het ondernemersontbijt bij Sight Landscaping zijn duurzaamheidsdoelen voor de komende jaren ontvouwt. 

De bedrijvenkring wil ondernemers door de inzet van verschillende projecten stimuleren een bijdrage te leveren aan de duurzaamheidsambitie van de gemeente Harderwijk.

Duurzaamheidsambitie

“De afgelopen jaren wordt er veel gesproken over duurzaamheid op de bedrijventerreinen in Harderwijk”, aldus Adwin Ploeger, voorzitter van de BKH. Wij willen dat praten omzetten in pragmatische projecten en hebben daarom een werkgroep duurzaamheid opgericht met betrokken ondernemers. Zonder draagvlak bij ondernemers zullen de projecten nooit slagen, aldus Ploeger. 

De ambities zijn omschreven in een duurzaamheidsplan met pragmatische projecten waarvan de ondernemers tijdens het ontbijt een voorproefje kon krijgen, van led-verlichting tot duurzame daken.

Tijdens de ochtend werden alle banden gecheckt van de voertuigen van aanwezige ondernemers. Band op spanning levert kostenbesparing maar ook besparing aan CO2-uitstoot op. “Het kan heel simpel zijn”, aldus Marion van Gils, de parkmanager op de bedrijventerreinen.
De verdere uitrol van de ambitie staat gepland voor 2016-2020 met als einddoel 20-20-20. 20% besparing energie, 20% besparing CO2 en 20% verduurzaming. We gaan de uitdaging aan, aldus Ploeger.

Bedrijvenkring en parkmanagement

De bedrijvenkring Harderwijk heeft het afgelopen jaar een sterke groei van leden doorgemaakt. Door de pragmatische inzet van parkmanagement met mobilitieitsprojecten, camerabewaking, glasvezel, duurzaamheid en netwerkbijeenkomsten voelen ondernemers zich thuis bij de bedrijvenkring en dat merken we in de groei van ondernemers.

Een bedrijvenkring voor en door ondernemers!