Beddenspecialist Den Herder heeft flink verbouwd: 'We kunnen het resultaat eindelijk laten zien'

​Er is de afgelopen tijd fors verbouwd bij Beddenspecialist Den Herder in Harderwijk. Albert den Herder vertelt: "Achttien jaar geleden zijn wij met de winkel van de Donkerstraat naar de Deventerweg gegaan.

"In al die jaren hebben we wel af en toe wat dingen veranderd. Maar dat was iedere keer een klein beetje. Drie jaar geleden kreeg ik daarom het idee om het echt groots aan te gaan pakken".

Den Herder kwam in de zoektocht naar een interieur designer Sonja Balfoort tegen. Zij heeft het ontwerp voor de winkel gemaakt. "Van het ontwerp werd ik heel blij. Toen het ontwerp er eenmaal was, hebben we de knoop doorgehakt. In augustus 2020 was het dan echt tijd om te gaan verbouwen. Op 26 november zouden we tijdelijk dicht gaan om de entree aan te pakken en het plan was om op 19 december de deuren weer te openen. Maar toen kwam de lockdown en zijn we dicht geweest tot 3 maart. Tijdens de lockdown hebben we niet stil gezeten, we besloten om alle klussen met het team af te maken. Gelukkig mogen we nu open op afspraak en kunnen we het resultaat van de verbouwing eindelijk laten zien aan de klanten".



'Alles is aangepakt'
Wat is er allemaal nieuw? "Eigenlijk is alles van boven tot beneden aangepakt", vertelt Den Herder. "We hebben een compleet nieuw lichtplan. De verlichting was niet meer van deze tijd en is allemaal vervangen. Daarnaast is alles opnieuw geschilderd, behangen en er is zo'n 1200 meter aan vloeroppervlak vernieuwd. In de winkel lag al achttien jaar dezelfde vloer met stukken vloerbedekking. Vloerbedekking wordt vandaag de dag niet meer veel toegepast, daarom hebben we besloten om een meer moderne, beton look, vloer te laten leggen".

"Sonja heeft voor de aankleding gezorgd. Er liggen nu veel vloerkleden in de winkel, deze zorgen voor sfeer en warmte. Verder zijn er een aantal elementen gebruikt om de grote ruimte te breken. Wat ik zelf erg mooi vindt, is dat als je nu bij een bed staat, dan kijk je eigenlijk puur naar dat ene bed. Je wordt niet afgeleid door de dingen die eromheen staan. Dat heeft met de nieuwe indeling van de hele winkel te maken. In het verleden stond alles veel meer op elkaar en nu komt ieder bed tot zijn recht. Ik ben heel trots op het resultaat".



Tweede vestiging van Beddenspecialist Den Herder in Veenendaal
In december 2019 hebben Den Herder en zijn compagnon een beddenwinkel overgenomen in Veenendaal. "Ook hier ben ik heel trots op. Ik kwam al als klein kind met mijn ouders bij de winkel in Veenendaal. Toen ik hoorde dat de eigenaar de winkel wilde verkopen, zijn mijn compagnon en ik naar de winkel toegegaan. We waren er al heel snel uit. We hebben direct een plan gemaakt en ook hier hebben we alles verbouwd. We hebben het complete team van medewerkers overgenomen en daarbij hebben we ook nieuwe mensen aangenomen voor onze bezorgservice. Er zijn nu totaal vijftien mensen werkzaam in Harderwijk en Veenendaal".

Goede slaap is goed voor de gezondheid
"We zijn heel blij dat wij nu, op afspraak, weer klanten in onze winkels mogen ontvangen. Wat de toekomst betreft, denk ik dat mensen zich steeds meer bewust gaan worden dat een goede gezondheid belangrijk is. De manier hoe we gaan denken over het slapen ontwikkelt zich nog steeds. Een goede nachtrust is goed voor de gezondheid en versterkt je immuunsysteem. We willen ook in de toekomst een bijdrage blijven doen aan een goede nachtrust voor onze klanten"



(Albert den Herder)

Den Herder Slapen Harderwijk

Adresgegevens

Deventerweg 7
3843 GA Harderwijk

Telefoon

T. 0341-415363

Openingstijden

Ma Gesloten
Di 9.30 - 18.00 uur
Wo 9.30 - 18.00 uur
Do 9.30 - 18.00 uur
Vr 9.30 - 21.00 uur
Za 9.30 - 17.00 uur
Zo Gesloten
Meer info