Auto Palace Harderwijk dealer van Peugeot en Fiat voor Harderwijk en omstreken

Auto Palace Harderwijk is sinds 2010 dealer van Peugeot en Fiat voor Harderwijk en omstreken. “We ontzorgen ten aanzien van aanschaf, onderhoud en reparatie met één aanspreekpunt voor de klant. Het is bij Auto Palace one stop shopping’’, aldus bedrijfsleider Martijn van den Berg. (Bekijk de video).

Team Auto Palace Harderwijk

Auto Palace is in 1950 opgericht als familiebedrijf en al bijna 70 jaar Peugeot dealer. Landelijk zijn er in totaal 19 dealerbedrijven. In 2010 is de vestiging Auto Palace Harderwijk geopend aan de Zuiderbreedte 6.

“We werken volgens de normen en maatstaven van de importeur en hebben alle kennis in huis van de merken Peugeot en Fiat’’, vertelt Martijn van den Berg (41) uit Harderwijk. Hij werkt al 18 jaar in het autovak en is sinds 1 april 2019 bedrijfsleider bij Auto Palace Harderwijk.

De dienstverlening gaat verder dan verkoop en onderhoud van de auto. “We kunnen ook bemiddelen en adviseren in financiering van het vervoermiddel en verzekeren van de auto. We proberen de klant te ontzorgen door te helpen bij alles wat met mobiliteit te maken heeft. Door totale dienstverlening onderscheiden we ons als specialist ten opzicht van het internet".

Volgens Van den Berg is kwaliteitsverschil tussen automerken tegenwoordig amper meer aan de orde, dus moet een auto vooral bij je passen. “Je moet een bepaalde match met een automerk hebben en de kernwaarden daarvan. Dat is vaak gebaseerd op gevoel en emotie. Zowel Peugeot als Fiat zijn merken waar de prijs-kwaliteit verhouding zeer concurrerend is. Peugeot heeft een wat breder modellengamma van personenwagens, waarin we ook op de zakelijke markt een belangrijke rol spelen. Fiat richt zich vooral op de particuliere markt. Ook hebben beide merken een breed assortiment aan bedrijfswagens".

Op dit moment zijn de Peugeot 3008 en 5008 Europees marktleider

“Deze modellen lopen ontzettend goed en zijn de twee meest verkochte Sport Utility Vehicles (SUV’s) van Europa. Eind 2019 wordt de Peugeot e-208 verwacht; volledig elektrisch en daarmee een primeur voor Peugeot. De Fiat 500 is al vele tientallen jaren een begrip in autoland en nog steeds een hardloper. Een klassieke auto in een modern jasje, die als compacte stadsauto nog steeds bij veel mensen geliefd is.’’

Naast Peugeot en Fiat verkoopt Auto Palace in de andere vestigingen ook Opel, Hyundai, Mitsubishi, Citroën/DS, Alfa Romeo en Jeep. “Klanten kunnen ook op onze vestiging terecht voor deze merken; die dan via andere vestigingen hier geleverd worden".

Waar particulieren doorgaans vanuit de showroom geadviseerd worden, gaat accountmanager Kees Stam actief op zoek naar prospects in de zakelijke markt. “Hij inventariseert de behoefte van bedrijven op het gebied van mobiliteit en adviseert deze markt in kopen of leasen. Sinds dit jaar hebben we een eigen leasemaatschappij: Auto Palace Lease. Lease is overzichtelijk: een vast bedrag per maand, inclusief onderhoud, zodat de autokosten exact te budgetteren zijn. We bieden zowel zakelijke als particuliere oplossingen; private lease is een enorme groeimarkt.’’

Voor een probleem met de auto zijn service en garantie dichtbij. Auto Palace Harderwijk wil een vertrouwd aanspreekpunt zijn. “We gaan, van onderhoud tot en met aankoop van een volgende auto, voor een persoonlijke en langdurige relatie met de klant.’’

Tekst: Harderwijk Magazine

Auto Palace Harderwijk vestigingsmanager Martijn van den Berg
(Bedrijfsleider Martijn van den Berg)