Athlos stelt zich kandidaat voor het NK Atletiek voor Masters in 2022

Waar het niet lukte om in 2019 en 2020 het NK Cross naar Harderwijk te halen, hoopt de vereniging in 2022 het Nederlands Kampioenschap Atletiek voor Masters te mogen organiseren. 

Het WOC is op dit moment druk bezig een bidbook op te stellen dat aan de Atletiekunie zal worden aangeboden en waarin de vereniging alles op tafel zal leggen om dit NK binnen te halen.

Ervaringen met Nederlandse kampioenschappen heeft de vereniging genoeg, denk aan het NK Cross in 1970, 1993 en 2003. De laatste keer dat Athlos een NK mocht organiseren was in 2006 het NK Werpvijfkamp voor Masters.

Als eind van de zomer de atletiekbaan is gerenoveerd beschikt de vereniging weer over een accommodatie die aan alle eisen voldoet voor een groot evenement als een NK.

Het zou een opsteker zijn voor de vereniging maar ook voor de inwoners van Harderwijk als we zo’n groot evenement op sportpark Strokel mogen organiseren. In de voorbereiding komt weliswaar nig heel wat kijken, er moet met veel partijen worden overlegd maar binnen de vereniging is de kennis en ervaring aanwezig om zo’n groot project aan te pakken.

 Het bidbook moet voor 31 mei zijn aangeboden aan de Atletiekunie. Daarna komt de Atletiekunie kijken wat de vereniging allemaal te bieden heeft en of dat overeenkomt met wat de Atletiekunie verwacht. De verwachting is dat eind dit jaar de Atletiekunie het besluit neemt of in 2022 het Nk Atletiek voor Masters naar Harderwijk komt.

Masters atletiekvereniging Athlos Harderwijk
(Foto Athlos Harderwijk)