Asielzoekers welkom in internationale kerkdiensten

De kerken in Harderwijk houden vanaf 8 januari elke zondag om 14.30 uur bij toerbeurt een internationale dienst.

Deze wordt gehouden in het gebouw van christengemeente Sefanja (Stationslaan 121) en richt zich op de bewoners van het azc in Harderwijk en vluchtelingen met een verblijfsvergunning in de regio. Ook andere belangstellenden zijn van harte welkom.

De internationale diensten zijn een initiatief van de Werkgroep Kerk en Vluchteling Harderwijk. Aan deze diensten werken dertien kerken uit Harderwijk en Hierden mee. Zij vullen deze in binnen een standaardliturgie die regelmatige bezoekers herkenbaarheid zal bieden.

De dienst wordt in het Nederlands gehouden, met simultaanvertaling in diverse talen, zoals Engels en Arabisch. Na afloop van elke dienst is er gelegenheid voor ontmoeting. Voorzitter Joop de Zwaan van de stuurgroep internationale diensten is enthousiast over de plannen. „Iets wat klein is begonnen, groeide uit tot iets dat door dertien kerken uit Harderwijk en Hierden wordt gedragen.

Namelijk het aanbieden van laagdrempelige kerkdiensten voor mensen die wel willen, maar nog niet zomaar bij een kerkdienst durven aan te schuiven.” Zwaan vindt het „heel mooi om te ervaren hoe eensgezind aan de organisatie is en wordt gewerkt. Het grote aantal vrijwilligers is hartverwarmend en geeft hoop. We zien uit naar de eerste diensten en hopen vele mensen te mogen verwelkomen.”