Artiflex Jobstore Lelystad: letterlijk en figuurlijk dichter bij mensen

Het volgen van je hart: dát staat voor Rob en Pim centraal. Rob werkte al een aantal jaren bij Artiflex als consultant toen hij in 2021 de kans kreeg om franchiser te worden, van de vestiging Harderwijk. En die kans greep hij met twee handen aan.

Pim kwam via een vriendin van hem – die bij Artiflex werkt – voor een oriënterend gesprek langs

Met zijn ervaring in de productie waren er genoeg opties bij een van de opdrachtgevers, of wie weet wel een functie op kantoor bij Artiflex zelf. Het werd dat laatste. Hij begon als accountmanager, een keuze waar hij zeker geen spijt van heeft.

Rob en Pim Artiflex
(Rob en Pim)

Wat is een jobstore en waarom Lelystad?
De ervaring leert dat de afstand tussen Harderwijk en Lelystad niet ideaal was, al helemaal niet met het openbaar vervoer. Sommige kandidaten namen bijvoorbeeld de moeite om 1,5 uur met het openbaar vervoer te reizen naar de vestiging Harderwijk, maar hoeveel zijn het er die dat niet doen? Het werd duidelijk dat er een locatie van Artiflex in Lelystad moest komen, een plek waar je – letterlijk en figuurlijk –  dichter bij de doelgroep zit. 

Zo werd het idee voor een jobstore geboren: ‘een toegankelijke plek waar mensen geen afspraak hoeven te maken, maar zich vrij voelen om naar binnen te kunnen lopen’, aldus Pim.

Artiflex Jobstore Lelystad

Bij Artiflex geloven we dat een baan een van de belangrijkste (bij)-zaken in het leven is. We zijn gefocust op online recruitment en dit heel slim en efficiënt inrichten. De jobstore vertegenwoordigt het meer dan sociale aspect in onze missie, we willen aan sterke relaties bouwen en toegankelijk zijn voor onze kandidaten en doelgroep. Door kandidaten te ontvangen en te spreken in een ongedwongen, relaxte omgeving ligt de drempel lager om elkaar goed te leren kennen. Bij een jobstore is alles gericht op het maken van een goede match tussen kandidaat en opdrachtgever.

Maatschappelijke functie
De zoektocht naar een geschikt pand kon beginnen, na een tijd zoeken en het volgen van hun gevoel hadden ze de perfecte plek gevonden: een toplocatie op begane grond, die direct naast Station Lelystad Centrum ligt en ook goed te bereiken is met de auto of fiets. 

Bij binnenkomst zijn het niet de bureaus met computers wat je als eerste ziet, maar een gezellige grote houten tafel waar je, na ontvangst met bijvoorbeeld een ‘boks’ of ‘gekke handshake’, aanschuift. Of je nu op zoek bent naar werk, je hart wilt luchten of gewoon even een kop koffie om bij te praten, bij de jobstore kan worden gerekend op een luisterend oor.

Team Artiflex Lelystad
(Bart-Jan, Pim en Marcel)
  • Bart-Jan (24): werkt nu 1,5 jaar bij Artiflex en vanaf het begin betrokken bij Artiflex jobstore Lelystad. Bart-Jan doet met name recruitment en is een aanspreekpunt voor alle mensen, voor dagelijkse vragen of om te helpen bij het oplossen van problemen bij kandidaat of klant;
  • Pim (35): werkt al bijna 2 jaar bij Artiflex, vanuit Artiflex Harderwijk is hij naar Artiflex jobstore Lelystad gegaan. Hij is vooral werkzaam als accountmanager en ondersteunt bij recruitment. Samen met Bart-Jan is hij aanspreekpunt voor de kandidaten om hen te ondersteunen bij vragen of andere zaken rondom werk en daarbuiten;
  • Marcel (24): is 1 maart 2024 begonnen bij Artiflex. Hij helpt nu vooral nog mee met de dagelijkse gang van zaken, recruitment en het ontvangen van mensen. Hij zal uiteindelijk doorgroeien naar accountmanager in de buitendienst, om nieuwe klanten te gaan werven.
Rob: ‘Pim en zijn team spreken de juiste taal, dat is echt de kracht. Ik ben zelf voornamelijk in Harderwijk en ongeveer een ochtend in de week in Lelystad, maar je ziet dat mensen hier gewoon graag komen en ze eerlijk hun verhaal durven te doen. Dat is heel waardevol.’

Kortom: de Artiflex jobstore Lelystad is een huiselijke plek waar je je vrij mag voelen om naar binnen te komen wandelen, en open en eerlijk je verhaal kan doen.

Dieptepunt
Enkele maanden nadat Artiflex jobstore Lelystad – in januari 2023 – opende, kreeg Rob een telefoontje dat hij nooit had willen krijgen. Collega Yassin was betrokken geraakt bij een ongeval en had dit niet overleefd. Dit heeft een diepe indruk gemaakt, niet alleen bij de collega’s, maar iedereen die Yassin kende. 

Rob: ‘Yassin was een jongen die ‘de juiste taal sprak’. Yassin had een groot netwerk. Hij kwam uit Lelystad, kende daardoor veel mensen en had vakantiewerk gedaan bij diverse bedrijven in die stad. Veel klanten en kandidaten waren emotioneel, zo belde er bijvoorbeeld na zijn overlijden een uitzendkracht en vertelde dat hij zelf door een moeilijke tijd was gegaan. Yassin was op dat moment de enige die hem een luisterend oor bood. Yassin snapte wat de bedoeling was van een jobstore ‘ze mogen hier komen om de moeilijke dingen in het leven te delen en wij helpen ze waar het kan’.

We kunnen concluderen dat de opstartperiode van Artiflex jobstore Lelystad – op zijn zachtst gezegd – niet gemakkelijk was door het verlies van Yassin. Ze denken dagelijks aan hem, maar desondanks dit grote verlies zien ze de toekomst positief tegemoet. Zoals Rob zei: het is een litteken dat met liefde gedragen wordt.

Vertrouwen
Die toekomst is gebaseerd op de basis van een goede relatie: vertrouwen. Doordat je open en eerlijk het gesprek met elkaar aangaat, weet je vaak ook waar de valkuilen liggen en kun je daarin de juiste sturing geven. Dit zorgt er in veel gevallen ook voor dat bijvoorbeeld mensen die moeite hebben met het behouden van een baan, nu toch voor een lange periode aan het werk kunnen en hun leven weer op de rit krijgen. 

Bij een van de opdrachtgevers wordt voor bepaalde functies in de productie niet gevraagd om cv’s als er vacatures zijn. Zij hebben er vertrouwen in dat het team van Artiflex jobstore Lelystad de vacatures invult met geschikte mensen. En dat ze geschikt zijn dat blijkt, in 1 jaar tijd hebben ze al 30 mensen aan een baan geholpen bij deze opdrachtgever. Het resultaat van tijd investeren in het opbouwen van een goede relatie met zowel de opdrachtgever als de kandidaat.

Dat veel kandidaten tevreden zijn met Artiflex als werkgever dat blijkt, zij dragen regelmatig kennissen of vrienden aan die op zoek zijn naar werk. Leuke bijkomstigheid: deze kandidaten worden beloond met een referral bonus, waarvan ze zich vaak niet bewust zijn.

Artiflex vestiging Lelystad

Zoek je ook een nieuwe baan?

Wil jij ook weer fluitend naar je werk? Artiflex helpt jou met de zoektocht naar een nieuwe baan. Bekijk alvast onze vacatures of neem contact op met een Artiflex kantoor bij jou in de buurt.

Artiflex

Artiflex

Adresgegevens

Deventerweg 9g
3843 GA Harderwijk

Telefoon

T. 0341-703030

Meer info