Arjen Leistra bespeelt Bätz-orgel Grote Kerk Harderwijk

Op donderdag 13 juli vindt het tweede concert plaats in de serie zomerorgelconcerten in de Grote Kerk van Harderwijk. 

Achter de klavieren van het Bätz-orgel zal dan Arjen Leistra plaatsnemen

Hij speelde al enkele keren eerder in Harderwijk en viel toen op met leuke programma’s waarmee hij de grenzen van het orgel opzocht. En dat is dit jaar ook weer het geval. Wat te denken bv van de Piet Hein Rhapsodie van Peter van Anrooy?

Een vrolijk orkeststuk op de melodie van het bekende volksliedje, bewerkt voor orgel. En zeker ook de moeite waard is de Suite Bretonne van Marcel Dupré, eveneens niet eerder in Harderwijk gespeeld. Bach is vertegenwoordigd met een Preludium en Fuga en met twee bewerkingen van het Lutherkoraal “Dies sind die heil’gen zehn gebot”. Van Jan Zwart wordt psalm 103 gespeeld (Jan Zwart overleed op 13 juli 1937!) en het concert eindigt met bewerkingen over ‘Jesu meine Freude’ van Reger en Karg-Elert. Kortom een heel divers programma, dat wordt gespeeld door een eminent organist die zijn sporen wel verdiend heeft.
 
Arjen Leistra (Delft, 1973) studeerde orgel en kerkmuziek respectievelijk aan de conservatoria in Rotterdam en Den Haag. Zijn docenten waren Arie Keijzer en Ben van Oosten (orgel DM en UM) en Marijke van Klaveren en Johann Th.Lemckert (kerkmuziek en improvisatie). Na zijn afstuderen in 1998 vervolgde hij voor een jaar zijn orgelstudie bij Marie-Claire Alain in Parijs.

Arjen Leistra geeft orgelconcerten in heel Nederland en concerteerde ook in Engeland, Duitsland, Frankrijk en Italië.
Vanaf september 2008 is Arjen Leistra als organist verbonden aan de Grote Kerk in Schiedam. In deze kerk is hij ook dirigent van het koor Vocalis St.Jan. Van zijn orgelspel verschenen de afgelopen jaren verschillende cd's.
 
Het concert begint om 20.15 uur. Parkeren is mogelijk op het Kerkplein. De toegangsprijs bedraagt € 7,50. Een programmaboekje met toelichting is verkrijgbaar voor € 1,-.

Voor verdere informatie: www.harderwijk-orgel.nl en facebook (Harderwijk Bätz-orgel)