App De Mettertijd, een educatieve soundwalk door Harderwijk

De afdeling Onderwijs van Cultuurkust heeft samen met het Stadsmuseum en het bedrijf Soundtreks de educatieve app ‘Mettertijd’ ontwikkeld, een audio-tour door het Stadsmuseum en de binnenstad van Harderwijk. 

De avontuurlijke wandeling start in het museum en loopt daarna via de Hortustuin naar het Stadsstrand. Op de terugweg naar het Stadsmuseum kan gekozen worden uit 8 verschillende routes aan de hand van de verhalen van 8 markante personages.

In de app zijn, uit de rijke geschiedenis van Harderwijk, veel historische gebeurtenissen verwerkt zoals de overstromingen, de stadsbrand, het instorten van de kerktoren, de tijd van de reformatie, de minderbroeders, vissers, Eibert den Herder, het werfdepot,  Het Belgenkamp, de universiteit,  de crisisjaren, WO II, de wederopbouw na de oorlog en nog veel meer.

Bij de ontwikkeling van de app is nauw samengewerkt met Stadsgilden Harderwijk, restaurant 't Nonnetje, Liek Mulder/Stadsmuseum, oud-ambtenaar voor cultuur Jean Vermeulen en groep 8 van basisschool de Veste. De wandelroute duurt ongeveer 1 uur en maakt gebruik  van GPS. Leerlingen uit groep 8 van Daltonschool De Veste hebben de audio-tour uitgebreid getest.
 
Op woensdag 30 november om 11.00 uur wordt de app feestelijk gelanceerd voor het onderwijs, in het bijzijn van wethouder Gert Jan van Noort van gemeente Harderwijk, leerlingen van groep 8 van de Veste, de makers en betrokkenen bij het project. De lancering vindt plaats in het Stadsmuseum te Harderwijk
 
Vanaf 10 januari 2017 maakt de app onderdeel uit van het Kunstmenu en zullen groepen 5 en 6 van alle Harderwijker scholen de wandeling gaan maken.
 
De Mettertijd is gemaakt in opdracht van Cultuurkust. Weerthof & Pagée van Soundtreks zijn de makers en bedenkers. Voor meer info; www.soundtreks.nl.