Apotheken bereiden zich voor op Corona virus

De apotheken op de Noordwest-Veluwe nemen voorzorgsmaatregelen om het aantal besmettingen met het coronavirus (COVID-19) te beperken en de levering van farmaceutische zorg te garanderen.

De apothekers uit Harderwijk, Ermelo, Putten, Nunspeet, Elspeet en Zeewolde vinden het belangrijk dat de levering van medicijnen geen gevaar loopt.

Als er veel mensen tegelijk ziek zijn, kan het druk worden in de apotheek. Er moeten namelijk meer recepten klaargemaakt worden en de medewerkers van de apotheek kunnen ook ziek worden. De apothekers willen voorkomen dat het virus zich verspreidt via bezoekers van de apotheek. Zodoende kan de apotheek aan iedereen veilig zorg blijven verstrekken.
 
De apothekers verzoeken mensen die mogelijk besmet zijn met het coronavirus om niet naar binnen te gaan bij de apotheek. Er zijn een aantal mogelijkheden om medicijnen af te halen. Een familielid of kennis, die niet besmet is met het coronavirus kan de medicijnen afhalen. Veel apotheken hebben een afhaalkluis of een loket waar medicatie afgehaald kan worden.

Zo krijgen de mensen hun medicatie mee zonder dat er persoonlijk contact is met een medewerker van de apotheek. Op verzoek kunnen de apotheken de medicatie ook bezorgen. Neem telefonisch contact op met de apotheek als u medicijnen wil afhalen en mogelijk besmet bent met het coronavirus.