Ap Koebrugge, oprichter van VVH, benoemd tot erevoorzitter

Zaterdag 12 maart was een bijzondere dag voor Volleybal Vereniging Harderwijk. De vereniging ontving een speciale gast: de oprichter van de vereniging, Ap Koebrugge. 

Nu Ap in zijn laatste levensfase zit, was het zijn grote wens om nog eens bij een wedstrijd van de eerste teams te komen kijken

Dit moment is aangepakt om Ap een bijzondere onderscheiding te geven, namelijk erevoorzitter van VVH. Een titel die hij voor altijd mag dragen.

Ab Koebrugge VVH
(Ap Koebrugge)

VVH viert dit jaar haar 55-jarig bestaan. Een jubileum dat te danken is aan de oprichter, Ap Koebrugge. Op 18 maart 1967 stichtte Ap de voorloper van VVH - volleybalvereniging HK9, vernoemd naar de rijke Harderwijkse vissershistorie en het aantal leden van de club. Ap werd voorzitter en bleef dit vele jaren doen. Daarnaast heeft bijna iedere VVH’er van boven de 30 jaar trainen gehad van Ap, daar waar voor hem de laatste jaren vooral de aandacht lag bij de jongste jeugd.

"Ap, we zijn je enorm dankbaar voor bijna 55 jaar aan volleybalplezier voor al die VVH’ers in de tijd. Namens al die mensen zeggen we: bedankt!" Hopelijk zien we elkaar snel weer in de sporthal om te genieten van onze mooie sport.