ANWB Streetwise op de CBS de Schakel in Harderwijk

Dinsdag 30 mei was ANWB Streetwise te gast op CBS de Schakel. ANWB Streetwise leert alle kinderen van de basisschool door het oefenen met praktijksituaties beter om te gaan met het huidige verkeer. Iedere groep deed mee aan een activiteit.

Groep 1 en 2 Toet Toet

De kinderen leerden verkeersgeluiden herkennen en oefende met het veilig oversteken.

Groep 3/4 'Blik en klik'
Groep 3/4 deed mee aan ‘Blik en klik’. Ze leerden vooral veilig oversteken over een zebrapad en tussen twee auto’s. Ook leerden ze begrijpen waarom je in de auto een gordel en autostoeltje moet gebruiken.
 
ANWB Streetwise CBS de Schakel Harderwijk

Groep 5/6 'Hallo auto'
Groep 5/6 deze mee aan ‘Hallo auto’. Ze leerden over de remweg van een auto en de invloed van reactietijd op die remweg. Ze mochten zelf plaatsnemen op de bijrijdersstoel van een ANWB lesauto en ze mochten zelf remmen! Ook het dragen van een veiligheidsgordel en wie een autostoeltje of zitverhoger moet gebruiken komen in deze les aan bod.

ANWB Streetwise CBS de Schakel Harderwijk
 
Groep 7/8 'Trapvaardig'
Groep 7/8 deden mee aan ‘Trapvaardig’. Zij trainden hun praktische fietsvaardigheid. Ze fietsten over een uitdagend parcours. Hierin kwam van alles aan bod: slalommen, over schuine stukjes fietsen en ook over je schouder kijken en je hand uitsteken en toch rechtdoor fietsen. Ook fietsten ze met een zware rugtas op. Hiermee werden ze voorbereid op het zelfstandig fietsen naar de middelbare school.
 
Het was een zeer leerzame en geslaagde ochtend aldus de verkeerscommissie van CBS De Schakel.

ANWB Streetwise CBS de Schakel Harderwijk