Annika Doornbos gekozen als beste voorlezer van de Noordwest-Veluwe

Maar liefst acht voorleeskampioenen streden op woensdagochtend 20 februari op Christelijk College Groevenbeek in Ermelo om een plaats in de regionale finale van Read2Me!, dé voorleeswedstrijd voor brugklassers.

Bibliotheek Noordwest Veluwe organiseerde voor de derde keer de regionale finale van Read2Me! Acht leerlingen uit diverse brugklassen van het voortgezet onderwijs lazen voor uit hun favoriete boek. Ongeveer 40 supporters waren aanwezig om de finalisten aan te moedigen. Een vakkundige jury, bestaande uit wethouder Roelof Koekkoek (Putten), wethouder Marcel Companjen (Harderwijk), Claudia Toele (Bibliotheek Noordwest Veluwe) en Alicia Wolbers (winnares Read2Me! 2018) hadden de taak om de beste voorlezer uit te kiezen.
 

De voorleeskampioen die de regionale voorleeswedstrijd van Read2Me! uiteindelijk won is: Annika Doornbos, van Christelijk College Nassau-Veluwe uit Harderwijk. Gefeliciteerd! 

Provinciale finale
Onze winnares neemt het op zaterdag 6 april op tegen de andere regionale Voorleeskampioenen tijdens de provinciale finale in CODA Apeldoorn in de strijd om de finaleplaats voor de titel Brugklas Voorleeskampioen 2019.

Read2Me!
Read2Me! wordt mogelijk gemaakt door het actieplan Kunst van Lezen, hét leesbevorderingsprogramma van Stichting Lezen. Kunst van Lezen richt zich op de kennismaking met de wereld van het boek en de literatuur. Kunst van Lezen bedient diverse leeftijdsgroepen. Voor de doelgroep 12-18 jaar is Read2Me! één van de projecten waar Kunst van Lezen zich hard voor maakt. Met deze wedstrijd wil Stichting Lezen het lezen onder jongeren in het voortgezet onderwijs bevorderen.