Anne Oolders, eerstejaars vmbo-kader bij het Morgen College: “Door van alles te doen, kom ik erachter wat bij mij past”

“Mijn eerste dag op het Morgen College vond ik best spannend. Alles was nieuw. Gelukkig begonnen we als brugklassers iets later, waardoor we op het plein en in de school geen ouderejaars tegenkwamen. Zo konden we rustig wennen en elkaar leren kennen.”

“Wat ik zo leuk vind aan het Morgen College, is dat je allerlei praktijklessen mag volgen

Je gaat bijvoorbeeld taarten bakken of auto’s repareren. Door verschillende dingen te proberen, kom ik erachter wat bij mij past. Dat is fijn, want aan het eind van het tweede jaar moet ik een profiel kiezen. Ik denk dat het Zorg & Welzijn wordt. Het lijkt me mooi om later iets met make-up te doen.”
 
“Elke dag om 8.55 uur krijgen we mentorles. Dit is een soort opstartuurtje. We checken of we al onze boeken bij ons hebben, praten over dingen die zijn gebeurd of doen een spelletje. Door elke dag met deze les te beginnen, is onze klas heel hecht. Tijdens een tussenuur of in de pauze hebben we het altijd gezellig samen.”
 
“Iedereen kent elkaar op het Morgen College. Je wordt goed begeleid. Ik kan bijvoorbeeld altijd bij mijn mentor terecht als ik ergens mee zit. En omdat ik leerwegondersteunend onderwijs volg, krijg ik extra hulp bij vakken als Engels en Wiskunde. Ook gebeurt er in de aula altijd wel iets grappigs waarom we allemaal moeten lachen. Ik voel me hier helemaal thuis.”
 
Wil je meer weten over het Morgen College? Kom gerust een keer langs! Kijk voor meer informatie over onze (online) open dagen op www.morgencollege.nl.

Leerling Anne Oolders Morgen Collega
(Leerling Anne Oolders)