Amerikaanse gastbeiaardier Julie Zhu geeft 7 augustus beiaardconcert in Harderwijk

De 25-jarige Amerikaanse beiaardier Julie Zhu geeft vrijdagavond 7 augustus een concert op de beiaard van de Grote Kerk in Harderwijk. 


Dit concert is het v4e concert uit een reeks van 6 zomeravondconcerten door gerenommeerde gastbeiaardiers. Alle concerten zijn te beluisteren van 19.30 uur tot 20.30 uur op de speciale luisterplaats: het terras van Hotel Baars aan het Kerkplein.
 
Op zes achtereenvolgende vrijdagavonden wordt de beiaard bespeeld door de gastbeiaardiers Klaas de Haan, Mannes Hofsink, Tin-Shi Tam, Julie Zhu en de Harderwijker stadsbeiaardier Freek Bakker. De jaarlijkse zomeravondconcerten worden georganiseerd door de Stichting Beiaard Harderwijk.
 
De Amerikaanse gastbeiaardier Julie Zhu is beiaardier in onder meer St. Thomas Church in New York City. Het programma dat zij aanstaande vrijdagavond op de beiaard van de Grote Kerk in Harderwijk ten gehore brengt bestaat uit composities van onder meer Johann Sebastian Bach, John Courter en Emilien Allard, muziek uit ‘Sesame Street’ en een compositie van Julie Zhu zelf, ‘Circle in Square’.
 
Mannes Hofsink, de stadsbeiaardier van Meppel, zal op vrijdag 14 augustus de Harderwijker beiaard bespelen. Freek Bakker, de stadsbeiaardier van Harderwijk en tevens van Hilversum en Nijkerk, sluit op vrijdag 21 augustus de reeks van zes beiaardconcerten af met composities uit de Romantiek, Salonmuziek, improvisaties van Nederlandse volksliedjes en klassiekers van The Beatles.
 
Meer informatie: www.beiaardharderwijk.nl

beaaird grote kerk harderwijk