Amerikaanse beiaardier Tin-Shi Tam geeft 31 juli beiaardconcert in Harderwijk!

De Amerikaanse beiaardier en componiste Tin-Shi Tam geeft vrijdagavond 31 juli 2015 een concert op de beiaard van de Grote Kerk.

Dit concert is het 3e concert uit een reeks van zes zomeravondconcerten door gerenommeerde gastbeiaardiers

Alle concerten zijn te beluisteren van 19.30 u. tot 20.30 u. op de speciale luisterplaats: het terras van Hotel Baars aan het Kerkplein.
 
Op 6 achtereenvolgende vrijdagavonden wordt de beiaard bespeeld door de gastbeiaardiers Klaas de Haan, Mannes Hofsink, Tin-Shi Tam, Julie Zhu en de Harderwijker stadsbeiaardier Freek Bakker. De jaarlijkse zomeravondconcerten worden georganiseerd door de Stichting Beiaard Harderwijk.
 
De beiaardier en componiste Tin-Shi Tam is professor of music en universiteit-carillonneur van de Iowa State University in Amerika. Het programma dat Tin-Shi Tam as vrijdagavond op de beiaard van de Grote Kerk in Harderwijk ten gehore brengt bestaat uit composities van onder meer Jacobus Bonset, Charles Gounod, Scott Joplin, Felix Mendelssohn-Bartholdy, Anton van Ooik, Jos d’Hollander en Heleen van der Weel.
 
Op vrijdag 7 augustus wordt het Harderwijker carillon bespeeld door de Amerikaanse gastbeiaardier Julie Zhu. Zij is beiaardier in onder meer St. Thomas Church in New York City. Mannes Hofsink, de stadsbeiaardier van Meppel, zal op vrijdag 14 augustus de Harderwijker beiaard bespelen. Freek Bakker, de stadsbeiaardier van Harderwijk en tevens van Hilversum en Nijkerk, sluit op vrijdag 21 augustus de reeks van zes beiaardconcerten af met composities uit de Romantiek, Salonmuziek, improvisaties van Nederlandse volksliedjes en klassiekers van The Beatles.
 
Meer informatie: www.beiaardharderwijk.nl

beiaard grote kerk harderwijk