**Ambachtelijk en voor iedereen**

Bakkerij van Dongen is een ambachtelijk bedrijf met 8 winkels. Er zijn 2 productievestigingen van waaruit iedere dag de verse producten worden gebracht naar de winkels. 

In elke winkel werken betrokken en enthousiaste medewerkers. Zij kunnen de klanten vakkundig adviseren en informatie geven over de producten.

Bakkerij van Dongen heeft een mooie constructie met boeren van de Veluwerand. In het project ‘lokale producten’ worden er granen verbouwt die zeer geschikt zijn voor de broden van bakkerij van Dongen. Het graan wordt op de molen van Hulshorst gemalen en het verkregen meel wordt 3 keer per week naar de bakkerij gebracht. Naast de constante versheid van het meel, geeft het ook een sterke verbondenheid met de lokale grond waarop prima graan groeit, aldus van Dongen. 

Ambacht, kwaliteit en pure smaak.

Dat hoeft niet van ver te komen en er is voldoende goede grond voorhanden om naast het overbekende tarwe,  ook bijzondere rassen te zaaien. Oude rassen die in het vergeethoekje dreigden te raken en nu weer de volle aandacht krijgen.

Zo zijn er naast het Speltgraan, de volgende  “oude” rassen volop in de belangstelling

  • Eenkoorn
  • Zwarte emmer
  • Rode emmer en
  • Khorasantarwe
Deze rassen uit de oudheid zijn nooit veredeld of gemanipuleerd en bezitten nog de ideale hoeveelheid chromosomen. Tevens bevatten deze granen meer eiwitten, mineralen en vezels dan de veredelde tarwerassen. 

Brood van de Veluwe

De broodsoorten met de naamaanduiding ‘Veluwe’ zijn zonder lactose en E-nummers en worden vrijwel geheel van Veluws graan gemaakt of verrijkt. Toepassing wordt ook gebruikt in enkele desembroodsoorten. 

Banket

Het banket van bakkerij van Dongen is wijdverbreid bekend en kent een rijke traditie. 3 generaties hebben tot nu toe genoten van bijvoorbeeld de heerlijke chipolatataart, tompoezen en saucijzenbroodjes. De basis van alle producten zijn goede grondstoffen en gedegen vakkennis.
We werken met de beste ingrediënten en doen geen concessies aan ons receptuur, zegt van Dongen. Creativiteit heeft een belangrijke plaats in de banketbakkerij en chocolaterie. Hier komen de producten tot stand die aansluiten bij de vraag van de klanten. De ontwikkeling gaat door voor producten met minder suiker en minder zout. 

Chocolaterie

Chocolade met een lager percentage suiker en van de beste cacaobonen zodat de intense smaak van chocolade geproefd word, dat is chocolade waar wij graag mee werken in onze chocolaterie. Iedere dag maken wij de lekkerste truffels, bonbons en andere chocolade producten. Specialiteit, zoals de chocolade truffels pebble’s ( het zachtste steentje van de Veluwe ), zijn ook ver buiten de Veluwe bekend. De ontwikkeling naar mooie premium chocolades zijn in volle gang en geven ons bedrijf de kans om eerlijke chocolade producten te verkopen, iets waar wij volledig achter staan. 

Salades en hapjes

In al onze winkels is de informatie te verkrijgen voor een geslaagd feest. Of het nu gaat om een kindertaart, bruidstaart of receptiegebak, wij kunnen het leveren. En om het nog gemakkelijker te maken leveren we ook salades en hapjes die vanuit onze keuken bij u op tafel komen.     

Bakkerij van Dongen

Adresgegevens

Vuldersbrink 1
3841 AS Harderwijk

Telefoon

T. 0341-412332

Openingstijden

Ma 7.30 uur - 17.30 uur uur
Di 7.30 uur - 17.30 uur uur
Wo 7.30 uur - 17.30 uur uur
Do 7.30 uur - 17.30 uur uur
Vr 7.30 uur - 17.30 uur uur
Za 7.30 uur - 16.00 uur uur
Zo Gesloten
Meer info