Als docent Morgen College even redactielid van RegioNed

Alle docenten van het Morgen College hebben tot 16 juni de tijd om een dag stage te lopen. Dat mag overal, als ze er maar iets van leren dat hen inspireert in hun lessen. 

De afgelopen jaren hebben docenten stage gelopen bij bekende musea in onze hoofdstad, in de horeca en op andere scholen.

"Het zijn zinvolle, leerzame dagen die ons verder brengen in ons eigen leerproces", zegt teamleider Gert Vasse. Levensecht leren is niet alleen voor de leerlingen belangrijk, ook de docenten ontdekken nog altijd waar hun talenten nog meer liggen. Kort na 16 juni wordt er een speeddatemiddag georganiseerd door Vasse. "Zodat we ook weer van elkaars stages kunnen leren en elkaar kunnen inspireren."

Vrijdag 26 mei zijn Daniëlle Alberts, docente Nederlands en en Eline Schuiteman, docente  maatschappijleer, de hele dag te gast geweest bij de NOS, om mee te lopen met de redactie van RegioNed. Die redactie maakt elke dag een selectie van de  beste items van alle regionale omroepen en zendt die uit op de zender van de Nederlandse Publieke Omroep.

"Als leraressen Maatschappijleer en Nederlands waren wij wel benieuwd waar het nieuws vandaan komt. Dat weten we in theorie natuurlijk wel, want in onze lesboeken wordt dat heel duidelijk uitgelegd, maar het is natuurlijk nog leuker om het live mee te maken", vertelt Schuiteman. Ze kregen eerst een uitgebreide tour over de werkvloer van de NOS. "Een grote open kantooromgeving waar heel veel mensen met het maken van nieuws bezig zijn. RegioNed zelf werkt met een kleine club mensen op de werkvloer van het NOS. We waren echt onder de indruk."

Het kleine team van RegioNed werkt daar elke dag onder meer mee aan twee uitzendingen van het NOS-journaal. "De redactie maakt hiervoor een selectie uit allerlei nieuwsitems van de verschillende Regionale Omroepen. Deze nieuwsitems worden door de redactieleden herschreven, geknipt en geplakt met video- en of beeldmateriaal. Nieuwslezeres Cindy leest alle items nog door en maakt de tekst her en der nog wat pakkender." Het viel de docenten op hoe hard er  werd gewerkt. "Zelfs tijdens de uitzending wordt het laatste nieuwsitem nog afgemaakt."

Om 12 uur 's middags werd in de studio het Journaal gepresenteerd, het landelijke nieuws door Dionne Stax en RegioNed door Cindy. "Na deze uitzending mochten we ook nog bij de redactievergadering zijn." De redactie vergaderde over de items voor de uitzending van 15 uur die middag. "Er werd besproken welke items bleven en welke onderwerpen ze gingen toevoegen. Er was een  grote brand in Deventer, maar die is inmiddels grotendeels geblust, dus dat item wordt geskipped."

Schuiteman en Alberts hebben genoten. "Het was gaaf en interessant, super aardig dat we mee mochten lopen en dat de diverse redactieleden de tijd voor ons namen. We zijn onder de indruk hoe soepel de redactie op elkaar is ingespeeld en in korte tijd, onder tijdsdruk met een kleine ploeg iedere dag weer de RegioNed-uitzending weten te vullen."

Harderwijkse Zaken

Adresgegevens

Brouwersbosweg 1
3849 NG Hierden

Telefoon

T. 06-53190013

Openingstijden

Ma 08.00 - 17.00 uur
Di 08.00 - 17.00 uur
Wo 08.00 - 17.00 uur
Do 08.00 - 17.00 uur
Vr 08.00 - 17.00 uur
Za Gesloten
Zo Gesloten
Meer info