Allereerste sleutel overhandigd aan een bewoner van Zuidereiland fase 1 en start de bouw van Zuidereiland fase 2

Dit is het moment waar al zeker een decennium naar uit is gekeken; bewoners op het Zuidereiland in Waterfront!
 

Feest op het Zuidereiland voor Fase 1 en fase 2 !

Gisteren zijn op het Zuidereiland twee grote momenten gevierd: De sleutel van de allereerste woning werd overhandigd en het sein Start Bouw van de volgende fase was een feit.

De (toekomstige) bewoners werden gefeliciteerd en toegesproken door de Gedeputeerde van de Provincie Gelderland mevrouw Bea Schouten, Burgemeester de heer Harm Jan van Schaik, Wethouder de heer Pieter Teeninga en de heer Hans Smit directeur van Koopmans Bouw, mede namens Synchroon Ontwikkelaars; beide TBI dochters en partners in Ontwikkelingscombinatie Waterfront Harderwijk VOF.

De eilandbewoners kregen een bijzonder cadeau aangeboden: een elektrische deelsloep met de naam “ Zuidereiland” waarmee varen op de Randmeren een stuk toegankelijker wordt. De duurzame deelboot is een initiatief van Veluvia en wordt gesponsord door de Ontwikkelingscombinatie. Na alle officiële handelingen en toespraken was het de hoogste tijd voor etenstijd. De eerste buurtbarbeque en “even gluren in het huis van de nieuwe buren”  was een succes. De tuinstoelen, tafels en materialen om de klussers te faciliteren werden enkele uren na oplevering door de bewoners al gretig bezorgd. Een zomer van klussen, inrichten en verhuizen staat voor de boeg.
 
Waterfront in beeld voor groot en klein
Op zaterdag 13 juni is het nationaal de Dag van de Bouw en wordt het Zuidereiland opengesteld tussen 10.00 uur en 16.00 uur. De locatie is over het water per sloep gratis bereikbaar. Bij de opstapplaats naast Vishandel Dries van den Berg worden belangstellenden ontvangen door Boskalis en het Projectbureau Waterfront. Hier krijgt men een goed beeld van de (toekomst)plannen en welk (grond)werk hiervoor (nog) verzet gaat worden. De grote metamorfose van Harderwijk wordt hier in beeld gebracht en toegelicht.

Bij de uitstapplaats op het Zuidereiland worden bezoekers onthaald door de TBI dochters Koopmans Bouw en Synchroon ontwikkelaars. Er worden rondleidingen gegeven over de doorgaans gesloten bouwplaats en enkele woningen zijn opengesteld. Bezoekers krijgen een indruk van het bouwproces, materiaalgebruik, de architectuur en hoe het eiland steeds meer invulling krijgt. De jeugd kan op deze dag ontdekken of ze van de bouw hun werk willen maken. De grote kraan op het Zuidereiland die bediend mag worden samen met een medewerker, is in ieder geval het proberen waard.
 
Voorverkoop boothuizen, appartementen en eengezinswoningen
Ook gaan op 13 juni de boothuizen, de appartementen op de kop van het Zuidereiland en de appartementen en eengezinswoningen van de Watersportboulevard in voorverkoop. Er is vanaf het eerste moment veel belangstelling geweest voor de appartementen en de boothuizen, tijdens de Dag van de Bouw is het dan eindelijk zover. Informatie en brochures over de boothuizen, woningen en appartementen zijn die dag beschikbaar. Liefhebbers voor de appartementen op het Zuidereiland kunnen alvast op niveau van het uitzicht op het water genieten.
 
Wonen in Waterfront is een ontwikkeling van de TBI bedrijven Synchroon en Koopmans in samenwerking met Boskalis en de gemeente Harderwijk.

eerste sleutel woning waterfront harderwijk
Foto: Fotostudio Merjenburgh