'Alleen maar blije koppies gezien'

Door Petronella van het Goor - Met 25 kinderen en zestien vossen was het eerste evenement van de 'nieuwe' speeltuinvereniging 't Havenkwartier in de Zeebuurt een waar succes. 

Vossenjacht Havenkwartier Zeebuurt

In 2019 is de vereniging officieel van start gegaan, maar na wat opstartproblemen kwam Corona. "Nu vonden we dat de tijd rijp was voor een nieuwe poging", zegt vrijwilligster Johanne Wormsbrecher

En die begon op woensdag 11 augustus met een vossenjacht voor de buurtkinderen. "Die werd gelukkig heel goed bezocht. Dat was nog even afwachten, omdat de bouwvak net is begonnen en mensen dan natuurlijk niet allemaal thuis blijven, maar het was echt een superdag. Alleen maar blije koppies gezien. En blije vossen", zegt Wormsbrecher lachend.

Vanaf nu is er elke woensdagmiddag van 14 tot 16 uur een activiteit voor de kinderen. "In het zomerseizoen nog zoveel mogelijk buiten, maar als het slechter weer wordt, gaan we lekker naar binnen. Knutselen of spelletjes doen." Het wordt nog een hele uitdaging om alle leeftijdscategoriën te plezieren. "Je wilt natuurlijk niet dat de twaalfjarigen verveeld om zich heen zitten te kijken, terwijl de kleintjes aan het knutselen zijn, maar ik heb er alle vertrouwen in."

Wormsbrecher is, samen met anderen, verantwoordelijk voor de woensdagmiddag, maar voor alle inwoners van de Zeebuurt is er vanuit 't Havenkwartier wel wat te doen. "Een maandelijkse bingo, wekelijks klaverjassen, linedancing of dartavonden. En elke zaterdag vrije inloop bij de speeltuin. Om samen de week even door te nemen."

Benieuwd naar alle activiteiten? Kijk op de facebookpagina van speeltuinvereniging 't Havenkwartier.

Vossen en begeleiders Havenkwartier Harderwijk