Al jaren een huis? Dan is het tijd voor een date

Over een hypotheek maak je je druk als je een huis koopt. Daarna betaal je gewoon je maandelijkse hypotheekbedrag, en vraag je je meestal niet meer af of je nog wel de optimale hypotheekvorm hebt. 

Best jammer. Want zeker als je al een tijdje een huis hebt, kan een frisse kijk op je hypotheek je heel wat opleveren. Hoeveel? We geven je een actueel voorbeeld.

Ga jij wel eens langs bij je hypotheekadviseur?
De meeste huiseigenaren die lekker wonen in hun huis, maken niet zomaar een afspraak bij hun hypotheekadviseur. Sommigen doen dat wel, vaak omdat er in hun leven iets gebeurt waardoor ze zich afvragen of hun hypotheek nog wel past. En keer op keer merken wij dan hoe blij ze zijn met het advies. Zouden meer huiseigenaren moeten doen, denken we dan.

In de loop der jaren kan er heel wat veranderen in je leven.
Gezinsuitbreiding, een nieuwe baan, een studie. Nieuwe kosten, een nieuw inkomen.. allemaal factoren die invloed kunnen hebben op je hypotheek. Het is dus heel waarschijnlijk dat er een hypotheek is die beter aansluit op je huidige situatie dan de hypotheek die je nu hebt. Die is immers gebaseerd op je leven van járen geleden.

De wereld is natuurlijk ook veranderd.
Er zijn andere hypotheekregels en -mogelijkheden. Onmogelijk om die allemaal zelf bij te houden – daarom doen wij dat voor je. We kijken mee naar jouw situatie en adviseren welke hypotheek daar nú het beste bij past. 100% onafhankelijk. Onze adviseurs bekijken namelijk niet alleen het aanbod van jouw bank, maar ook dat van alle andere Nederlandse banken en nog meer hypotheekverstrekkers. 

Wat kan het opleveren?
Een voorbeeld: een stel van ca. 45 jaar met 2 kinderen die op korte termijn gaan studeren. Een hypotheek die al 20 jaar loopt, met een flink stuk aflossingsvrij, dat over 10 jaar moet worden afgelost door de klant. Wij hebben de looptijd en de aflossingsvorm van de hypotheek aangepast en de rente verlaagd. De klant heeft nu 20.000 euro ter beschikking voor studie van de kinderen, de netto maandlast is 300 euro lager dan voorheen, het aflossingsvrije deel is flink verlaagd en hoeft pas over 30 jaar te worden afgelost. Best de moeite waard toch, om even bij je adviseur langs te gaan?

We willen graag een date met je. Een Hypotheek Up-to-date Date. 
Een date zonder het risico van verrassingen. Je weet zeker dat het eerste gesprek kosteloos is: daarin brengen we in kaart hoe je hypotheek nu geregeld is. Het maakt niet uit of je die via De Hypotheker hebt afgesloten of ergens anders. Na die eerste date heb je in elk geval duidelijkheid en zekerheid. Is het gunstig om je hypotheek aan te passen? Dan hoor je direct wat er in jouw situatie mogelijk is. Wedden dat je dan blij bent dat je toch even fris naar je hypotheek hebt laten kijken?
 
Meer weten? Of een afspraak maken? Bel 0341-422724 tijdens kantooruren of klik hier.